29 Mart 2007 00:00

Almanya’da Türk kökenli milletvekilinden ‘göç yasası’na tepki

Almanya’da Sol Parti milletvekili Sevim Dağdelen, Alman hükümetinin kabul ettiği yeni Göç Yasası tasarısını “uyum düşmanı” olarak nitelendirdi.

Paylaş

Almanya’da Sol Parti milletvekili Sevim Dağdelen, Alman hükümetinin kabul ettiği yeni Göç Yasası tasarısını “uyum düşmanı” olarak nitelendirdi.
Aynı zamanda Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu üyesi olan Dağdelen, Federal Mecliste kabul edildikten sonra 15 Temmuzda yürürlüğe girmesi beklenen Göç Yasası tasarısıyla hükümetin yeni bir “uyum düşmanı” yasayı yürürlüğe koymaya hazırlandığını belirterek, “Her fırsatta göçmenleri entegrasyondan yana olmamakla suçlayan hükümet ortakları, entegrasyonu engelleyen yeni bir yasaya daha imza attı” dedi.
Almanya’da yakın geçmişteki tüm hükümetlerin, göçmenlerin her alanda toplumsal yaşama katılmalarının önündeki engelleri kaldırmadıklarını, dışlayıcı ve ayrımcı yasalara, uygulamalara imza attıklarını belirten Dağdelen, “Aile birleşimini, kendi ülkesinde Almanca öğrenme şartına bağlayan, vatandaşlık yasalarında sertleştirmeler öngören, entegrasyon kurslarını cezai yaptırımlara bağlayan bu yasa tasarısı, hükümet ortaklarının sorumluluklarından kaçma, entegrasyonda değil, dışlayıcı politikalarda ısrar etme yolunda olduğunun ifadesidir” görüşünü dile getirdi. “Kendini seçim dönemlerinde yabancı dostu olarak gösteren” Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) de bu uygulamalara ortak olduğunu kaydeden Dağdelen, yasayı eleştiren göçmen derneklerinin girişimlerine de destek verdi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Esir askerler krizinde yumuşama sinyali

SONRAKİ HABER

İsrail’e tarihi barış çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...