29 Mart 2007 00:00

Kuğulu Kavşağı cehalet ürünü

İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Ulaşım Komisyonu Başkanı Mete Örer, Kuğulu Kavşağı’nın pek çok sorunla birlikte açıldığını belirterek uyarılarda bulundu.

Paylaş

İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Ulaşım Komisyonu Başkanı Mete Örer, Kuğulu Kavşağı’nın pek çok sorunla birlikte açıldığını belirterek uyarılarda bulundu. Örer, yaptığı yazılı açıklamada kent içlerinde yapılmaması gereken köprülü geçitlerde ısrar etmenin özellikle özensiz yapımları beraberinde getirdiğini ifade etti. Kavşağın kentsel kavramlar, teknik hazırlanış ve trafik yönetimi açısından yanlışları bulunduğunu belirten Örer, kentlerin araçlar için değil insanlar için planlanması gerektiğini kaydetti.
Kavşak çevresine yapılan bazı kaldırımların 30 cm genişliğinde olduğunu bildiren Örer, bunun yayaları cezalandırmaya yönelik bir uygulama olduğunu ve bu tür tasarımların teknik olarak hatalı olduğu gibi kentte yaşayanlar için zaman kaybına yol açtığını ifade etti. Kentlerde yararı bulunan pek çok ağacın inşaat ile ortadan kaldırıldığını belirten Örer, şeritlerin tasarlanmasında da plansızlıkların göze çarptığını kaydetti. Kavşağın içerisinde otobüs duraklarının da bulunduğunu belirten Örer bu durumun 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’na aykırı olduğuna dikkat çekti. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Üç çocuktan biri 14 yaşını göremiyor

SONRAKİ HABER

Başbakan’a Nazım’ın şiiri gönderildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...