30 Mart 2007 00:00

Kıvrak köçeklere ilgi büyük

Nevşehir'de Cumhuriyet döneminden başlayarak 1970'li yıllara kadar düğünlerin vazgeçilmezlerinden olan köçekler, yeniden düğün, nişan ve sünnet törenlerinde kendini göstermeye başladı.

Paylaş

Nevşehir'deki düğün törenlerinde, dansözlerin yerini köçekler aldı. Nevşehir'de Cumhuriyet döneminden başlayarak 1970'li yıllara kadar düğünlerin vazgeçilmezlerinden olan köçekler, yeniden düğün, nişan ve sünnet törenlerinde kendini göstermeye başladı. Nevşehir Lale Sanayi Sitesi'nde oto tamirciliği yapan 27 yaşındaki İbrahim Emekli ile arkadaşı 23 yaşındaki Özkan Kurşun, özel olarak yaptırılmış giysileri ile düğün törenlerine renk katıyor. Karşılıklı olarak sahne alan iki genç, düğüne katılanlara kıvrak figürleri ile hünerlerini sergiliyor.
İbrahim Emekli, 3-4 kişilik ekip olarak törenlere 250-300 YTL ücret alarak katıldıklarını belirterek "Yaklaşık bir aydır düğün, nişan gibi törenlerin başlamasıyla birlikte bizler de yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Eskiden eğlence merasimlerinde bizim gibi köçekler sahne alırlarmış. Ama bir süre sonra erkek oyuncuların yerini dansözler almaya başlamış. Şimdi biz bu geleneği yeniden yaşatmaya çalışıyoruz. Bir işe 3-4 arkadaş birlikte ekip olarak gidiyoruz ve 250-300 YTL alıyoruz. Oryantal bir işten 500 YTL alıyor" dedi. (Nevşehir/AA)
ÖNCEKİ HABER

İngiliz kadınların sıfır beden takıntısı

SONRAKİ HABER

Belen Kahvesi ziyaretçi kaynıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...