30 Mart 2007 00:00

Altyazı’da festival zamanı!

Altyazı Aylık Sinema Dergisi, nisan sayısında 26. İstanbul Film Festivali’nde gösterildikten sonra vizyona girecek olan Pan’ın Labirenti’ni kapağa taşıyor.

Paylaş

Altyazı Aylık Sinema Dergisi, nisan sayısında 26. İstanbul Film Festivali’nde gösterildikten sonra vizyona girecek olan Pan’ın Labirenti’ni kapağa taşıyor. Guillermo Del Toro’nun yönettiği bu politik masal, bu yıl Meksika adına Oscar adayı olmuş ve gerek eleştirmenlerin, gerekse izleyicilerin beğenisini kazanmıştı. Altyazı’nın ‘Vizyon’ sayfalarında yer alan diğer konular ise geçtiğimiz yıl Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı Ödülü kazanan ve Bosna’daki savaşın yıllar sonra bile dinmeyen acılarını işleyen Grbavica: Esma’nın Sırrı hakkında bir inceleme yazısı; Gus Van Sant’tan Tom Tykwer’e, Sylvain Chomet’den Ethan ve Joel Coen’e 22 ünlü yönetmenin Paris’le ilgili kısa filmlerinden oluşan Paris, Seni Seviyorum’un bir bölümünü yöneten ve kurgu süpervizörlüğünü üstlenen Frederic Auburtin’le yapılmış bir söyleşi ve son filmi Kara Kitap’la Hollywood’dan Avrupa’ya görkemli bir dönüş yapan Paul Verhoeven’ın sinema kariyeri üzerine bir portre yazısı.
Festival dosyası
Altyazı’da her yıl olduğu gibi bu yıl da nisan ayında İstanbul Film Festivali’ne çok geniş yer ayrılıyor. Derginin 30 sayfalık festival dosyasında, festival kapsamında retrospektifleri yapılan Pier Paolo Pasolini, Gus Van Sant, Bob Fosse ve Hayao Miyazaki ile ilgili portre yazıları; festivalde yeni filmleriyle boy gösteren Alain Resnais, John Cameron Mitchell ve Tsai Ming-liang ile Altyazı yazarlarının yaptığı söyleşiler; ‘Kızgın Taşlara Düşen Gözyaşları’ bölümünün küratörü Fatih Özgüven’in bölümde iki filmi gösterilecek Halit Refiğ’le yaptığı özel söyleşi ve festivalin dikkat çeken onlarca filmiyle ilgili yorum yazıları yer alıyor. Derginin ‘Vizyon Ötesi’ sayfalarında ayrıca, bu yıl 18. kez düzenlenecek Ankara Film Festivali’nin programında öne çıkan filmleri değerlendiren bir yazı ve geçtiğimiz şubat ayında !f istanbul’da son filmi Baloncuk ile yer alan İsrailli Eytan Fox ile yapılmış bir söyleşi de bulunuyor. Altyazı’nın düzenli köşelerinden ‘İlk Filmim-Nasıl Başladım?’da Ferzan Özpetek ve ilk filmi Hamam, ‘Görüntü’de Danimarkalı sanatçı Jasper Just’ın filmleri, ‘Cin Aynası’nda Yazar Zafer Doruk’un bir öyküsü, Kısa Metraj’da ise mart ayında Hisar Kısa Film Seçkisi 2007 kapsamında gösterilen filmlerden üçünün yönetmenleriyle yapılmış söyleşiler bulunuyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Sesler’in düşündürdükleri...

SONRAKİ HABER

GÖZLEMEVİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...