09 Mart 2012 12:03

Öğrencilerimiz yalnız değildir

EĞİTİM Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, “Aklını ‘peynir ekmekle yiyenler’ karşısında öğrencilerimiz yalnız değildir” diyerek, İstanbul Bayrampaşa Lisesinde öğrencilerin kantinde satılan yiyecekleri protesto etmelerine yapılan polis baskınını kınadı.Okul müdürünün kantinindeki kötü yiyecekler ve y&u

Öğrencilerimiz yalnız değildir
Paylaş

EĞİTİM Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, “Aklını ‘peynir ekmekle yiyenler’ karşısında öğrencilerimiz yalnız değildir” diyerek, İstanbul Bayrampaşa Lisesinde öğrencilerin kantinde satılan yiyecekleri protesto etmelerine yapılan polis baskınını kınadı.

Okul müdürünün kantinindeki kötü yiyecekler ve yüksek fiyatlar nedeniyle bildiri dağıtan öğrencileri, okul kantininden alışveriş yapmamaları durumunda polise vermekle tehdit ettiği olayı hatırlatan Yıldız, “Öğrencileri tehdit eden, Hrant Dink anması gibi eylemlerden öğrencilerin fotoğraflarını toplayan okul müdürü Başbakan’dan,  İçişleri Bakanı’ndan çok etkilenmiş olacak ki eğitimci kimliğini unutup dedektifliğe başlamıştır. Yaşanan bu olay, AKP’nin otoriterliğinin geldiği boyutları açıkça ifade etmektedir. Kaldıki meslek liselerinin sermayenin ihtiyaçları doğrultusunda dönüştürülmesi sürecinde böylesi trajikomik olayların yaşanması dikkat çekicidir” dedi. Okula yerleşen piyasacı mantığı bozacak her davranış ve tutumun olabildiğince sert biçimde bastırılarak düzenin sağlanmak istendiğini ifade eden Yıldız, “yaşananlara son vermek için kişilik hakları çiğnenen öğrencilerimizden derhal özür dilenmeli, bir eğitimci gibi hareket etmeyen okul müdürü hakkında gerekli yasal işlemler yapılmalıdır” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

PEN: Bütün günler sizin olsun kadınlar

SONRAKİ HABER

Hamzaoğlu’na Ankara Üniversitesi’nden destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...