30 Mart 2007 00:00

Karayolcular işgalci ilan edildi

Zorlu Grubu’na satılan Karayolları 17. Bölge arazisindeki lojmanlarda oturan 53 aile işgalci ilan edildi. Ailelere yapılan tebligatta, 15 gün içinde boşaltmaları istendi.

Paylaş

Zorlu Grubu’na satılan Karayolları 17. Bölge arazisindeki lojmanlarda oturan 53 aile işgalci ilan edildi. Ailelere yapılan tebligatta, 15 gün içinde boşaltmaları istendi. Yapı-Yol Sen ve Yol-İş üyesi Karayolu çalışanları, bu eylem yaparak bu durumu protesto etti.
Karayolları Bölge Müdürlüğü önünde dün bir araya gelen emekçiler “Biz işgalci değiliz”, “Özelleştirme yağma ve talandır” dövizleri açtılar. Eylemde konuşan Yapı-Yol Sen Genel Başkanı Bedri Tekin, arazinin satışını sağlayan Bakanlar Kurulu kararının iptali için İstanbul 8. İdare Mahkemesi’ne dava açtıklarını ifade etti. İhale yoluyla yapılan satışta birçok usulsüzlük bulunduğunu kaydeden Tekin, satışın iptali için de dava açacaklarını dile getirdi. Satışın daha kolay yapılması için arazinin önce TEKEL’e devredildiğini kaydeden Tekin, TEKEL’in, son bir haftadır lojmanlarda oturanlara binaları boşaltmaları için tebligat gönderdiğini dile getirdi. Arazinin 28 Şubat’ta TEKEL’e devredildiğini aktaran Tekin, bu tarihten itibaren lojmanlarda oturanlardan aylık kira bedeli olarak da 1000 YTL istendiğini söyledi. Beşiktaş Kaymakamlığı’nın da 3091 sayılı Kanun gereğince “işgal” tespiti yaptırdığını aktaran Tekil, uygulamaların yasalara aykırı olduğunu dile getirdi. Tekin, 12 Nisan’da örgütlü oldukları tüm işyerlerinde tam gün iş yavaşlatacaklarını söyledi. Yol-İş 1 No’lu Şube Sekreteri Hasan Gülyaşar da Yapı-Yol Sen ile birlikte mücadele edeceklerini açıkladı. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

DİSK 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlayacak

SONRAKİ HABER

Taşeron işçi hakkını istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...