30 Mart 2007 00:00

Yüzüncü Yıl sular altında

Ağrı’da altyapısı bulunmayan Yüzüncü Yıl Mahallesi’nde, karın erimesi ve yağmur nedeniyle bazı evleri su bastı.

Paylaş

Ağrı’da altyapısı bulunmayan Yüzüncü Yıl Mahallesi’nde, karın erimesi ve yağmur nedeniyle bazı evleri su bastı. Alınan bilgiye göre son günlerde etkili olan yağışlar sonucu ev ve sokaklarını su basan Yüzüncü Yıl Mahallesi’ndeki vatandaşlar, zor anlar yaşıyor.
Ev ve ahırlarını su basan vatandaşlar, onlarca hayvanın telef olduğunu belirterek mahallede altyapı çalışması yapılmamasına tepki gösterdiler. Çocuklarını okula göndermekte büyük sıkıntı yaşadıklarını söyleyen mahalle sakinleri, çocuklarını, adeta gölete dönüşen yoldan kucaklarına alarak geçirdiklerini kaydettiler. Mahalle sakinlerinden Kutbettin Baran, “Ne yolumuz ne de kanalizasyonumuz var. Her gün çocuklarımızı okula götürmek için bu sudan geçmek zorundayız” dedi. Baran, Yüzüncü Yıl Mahallesi sakinlerinin, mahallenin altyapı sorunu çözülmediği sürece bundan sonraki seçimlerde oy kullanmayacaklarını söyledi.
Ağrı Belediye Başkanı Ekrem Aktaş ise Yüzüncü Yıl Mahallesi’nin düzensiz yapılaşmadan kaynaklanan sorunlar yaşandığını, bu nedenle iş makinelerinin mahalleye giremediğini bildirdi. Aktaş, imar sorununun çözülmesinin ardından bu yıl altyapı çalışmalarının başlatılacağını söyledi. (Ağrı/AA)
ÖNCEKİ HABER

Güncel gazetesine destek sürüyor

SONRAKİ HABER

EMEP: 28 Mart sorumluları yargılanmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...