30 Mart 2007 00:00

Kamu emekçileri “Hayat” için buluştu

Kamu emekçileri Hayat Televizyonu’na destek vermek için düzenlenen şenlikte türküler ve halaylarla bir araya geldi.

Paylaş

Kamu emekçileri Hayat Televizyonu’na destek vermek için düzenlenen şenlikte türküler ve halaylarla bir araya geldi. Emekçilerin hayatlarını, mücadelelerini ve direnişlerini yansıtacak Hayat Televizyonu’nu desteklediklerini belirten kamu emekçileri, televizyonlarına her zaman sahip çıkacaklarını dile getirdiler.
Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube ve Büro Emekçileri Sendikası (BES) İstanbul 3 No’lu Şube tarafından Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen şenliğe bini aşkın kişi katıldı. Şenliğe EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel ve genel başkan yardımcıları, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Çaralan, Karikatürist Canol Kocagöz, EMEP İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek, Eğitim Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Nizamettin Aktepe ve çok sayıda sendika yöneticisi ile kitle örgütü temsilcisi katıldı.
Özlem Altun’un şarkıları ile başlanan şenlikte açılış konuşmasını yapan, BES İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Nafi Maraş, birliktelik ve bir güç olabilmek için Hayat Televizyonu’na destek verdiklerini dile getirdi. Maraş’ın konuşmasının ardından Tevfik Taş, anlatımları ile konuklara sinevizyon gösterimi sundu. Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Toprak ise konuşmasında, Hayat Televizyonu’nun emekçilerin bir arada olmasını sağlayacak bir araç olacağını belirtti. Hayat Televizyonu adına konuşan Yücel Sayman düşüncelerin açıklanmasının en önemli araçlarından birinin televizyon olduğuna dikkat çekerek Hayat ile farklı bir dünyanın kapılarının açılacağını ve insanlara düşüncelerin anlatılmasının olanaklarının doğacağını anlattı.
Cahit Berkay’ın sazı ile renklendirdiğe gecede Gökhan Birben kemençe sesleri ile kamu emekçilerini Karadeniz’de kısa bir yolculuğa çıkardı. Şenlikte Adile Yadırgı ve Hilmi Yarayıcı’nın söylediği Kürtçe, Türkçe, Lazca ve Ermenice türküler eşliğinde halaylar çektiler. (İstanbul/EVRENSEL)
‘Hayat’ı her eve götürelim’

Askeri işyerlerinde çalışan işçiler, Hayat Televizyonu’nun geçmişte yaşanan olayları hatırlatan, insanların hafızasının yenilenmesini sağlayacak yayınlar da yapmasını önererek, “Kapı kapı, ev ev dolaşalım, Hayat’ı her eve götürelim” dediler.
Hayat Televizyonu girişimcilerinden KESK MYK Üyesi Fevzi Ayber ve BES İşyeri Temsilcisi Döndü Taka Çınar; önceki akşam Ankara Savunma Sanayi İşçileri Yardımlaşma Derneği’nde işçilerle buluşarak, televizyon hakkında bilgi verdiler.
Televizyon ekranlarında kendi hayatlarını göremediklerini, bu kanalın kesinlikle bir ihtiyaç olduğunun altını çizen işçiler de sonuna kadar Hayat’ın yanında olacaklarını söylediler. Toplantıya katılan işçiler, bu kanalın daha çok kişiyle buluşması fikrinde ortaklaşarak, “Hayat’ı kapı kapı, ev ev tanıtalım. Bir apartmanda 10 daire var, en azından 10 eve daha ulaşmış oluruz” dediler. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GÜNCEL

SONRAKİ HABER

Sağlık ocakları kapatılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...