31 Mart 2007 00:00

ABD’li yüzücülerden 2 dünya rekoru daha

12. Dünya Yüzme Şampiyonası, Avustralya’nın Melbourne kentinde devam ediyor.Şampiyonada hemen her gün yeni bir rekora imza atılırken, ABD’li sporcular kırılan rekorlarda başı çekiyor.

Paylaş

12. Dünya Yüzme Şampiyonası, Avustralya’nın Melbourne kentinde devam ediyor.
Şampiyonada hemen her gün yeni bir rekora imza atılırken, ABD’li sporcular kırılan rekorlarda başı çekiyor.
Şampiyonada dün yapılan yarışlarda ABD’li yüzücü Ryan Lochte, erkekler 200 metre sırtüstünde 1:54.32 ile yeni dünya rekorunun sahibi oldu. Bu kategoride bir önceki rekor 1:54.44 ile yine ABD’li Aaron Peirsol’a aitti.
Günün diğer rekoru ABD Milli Takımı’ndan geldi. Michael Phelps, Ryan Lochte, Klete Keller ve Peter Vanderkaay’dan oluşan milli takım, erkekler 4x200 metre serbest bayrak yarışında 7:03.24’lük derece elde ederek yeni bir dünya rekoruna imza attılar. Bu kategoride bir önceki rekor, 2001 yılının temmuz ayında Avustralya Milli Takımı tarafından 7:04.66 ile elde edilmişti.
Türkiyeli 2 yüzücü daha elendi
Öte yandan şampiyonada dün yarışan Türk yüzücülerden Biçer Göksu, erkekler 100 metre kelebekte 58.36 ile serisinde 7., genel klasmanda ise 83. olarak elendi.
Diğer Türk sporcu Iris Rosenberg ise bayanlar 50 metre kelebekte 28.65’lik derece yaptı. Serisinde 8., genel klasmanda ise 42. olan Rosenberg yarı final şansını yitirdi.
Şampiyonada Türk yüzücüler bugün son olarak bayanlar 50 metre serbest, erkekler 50 metre sırtüstü ve erkekler 1500 metre serbest kategorilerinde yarışacaklar. Şampiyona yarın yapılacak yarışların ardından sona erecek. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Maradona’nın durumu iyiye gidiyor

SONRAKİ HABER

Şiddet yasası değişiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...