01 Nisan 2007 00:00

Festival “Bir Ömür Yetmez” ile başladı

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’nca (İKSV) düzenlenen “26. Uluslararası İstanbul Film Festivali”, Ferzan Özpetek’in son filmi “Saturno Contro-Bir Ömür Yetmez” ile açıldı.

Paylaş

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’nca (İKSV) düzenlenen “26. Uluslararası İstanbul Film Festivali”, Ferzan Özpetek’in son filmi “Saturno Contro-Bir Ömür Yetmez” ile açıldı. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki tören, İtalya’da yaşayan genç sanatçı Yasemin Sannino’nun film müziklerinden oluşan mini konseriyle başladı. Her yıl Türk sinemasının gelişimine katkıda bulunan sanatçılara verilen Sinema Onur Ödülleri; Cüneyt Arkın, Güler Ökten ve Duygu Sağıroğlu’na verildi. Ödülünü aldıktan sonra konuşan Arkın, geçtiğimiz günlerde eski bir filmini izlerken gördüğü Cüneyt Arkın’ı oğlu gibi hissettiğini ifade ederek, “Garibim, bir deri bir kemik bir şeyler yapmaya uğraşıyordu. O günlerden bugünlere geldik” dedi. Bugüne kadar yüzlerce filmde başrol oynadığını kaydeden Arkın, “Bugüne kadar oynadığım filmleri toplayıp bir hesap yaptım. Yaklaşık 2 milyon metre film şeridinde oynamışım. Tabii bu arada 8-10 bin kere de ‘nayır, nolamaz’ demişimdir” şeklinde konuştu.
Schrader’e ödül
İstanbul Film Festivali’nin Sinema Onur Ödülü’nü alan festivalin açılış konuğu senaryo yazarı ve yönetmen Paul Schrader“Bu olağanüstü şehre, bu olağanüstü insanların şehrine beni getirdiğiniz için ve ödül için şükranlarımı sunuyorum” dedi. Tören Özpetek’in filminin izlenmesiyle sona erdi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Hollywood yaşlılık krizinde

SONRAKİ HABER

Cinsellik kadının da hakkıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...