01 Nisan 2007 00:00

‘Yöneticiler eğitilmeli’

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Başkanı Türker Arslan, sahalarda yaşanan istenmeyen olaylarda kulüp yöneticilerini de önemli payı olduğunu öne sürdü.

Paylaş

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Başkanı Türker Arslan, sahalarda yaşanan istenmeyen olaylarda kulüp yöneticilerini de önemli payı olduğunu öne sürdü.
Futbol Extra dergisinin Nisan sayısında röportajı yer alan Türker Arslan, sadece ligin ilk yarısında Galatasaray’ın 17, Beşiktaş’ın ise 16 kez Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilmesiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Bu durum beni üzüyor. Bunun ana nedeni tribündeki seyircilerimizin kötü tezahüratlarının bir türlü engellenememesi. Bunun nedeni eğitimsizlik. Daha önemlisi, o büyük kulüplerimizin özellikle yöneticilerinin rastgele konuşmaları. Kontrolsüz konuşmaları. Bu konuşmaların tribünleri harekete geçiren konuşmalar olması. Halbuki kulüp yöneticilerimiz daha basiretli ve dikkatli olmalı. Bu gibi olaylara fırsat vermemeli. Bizde kulüp yöneticileri basında gözükmek ve bir şeyler söylemek için yarışıyor.”
Ligin ilk yarısında PFDK’ya sevk edilen futbolcu sayısı ile yönetici sayısının neredeyse aynı olduğuna dikkati çeken Arslan, “Sporcu kadar yönetici de ceza alır mı? Orada görevi sadece oturmak olan adam nasıl ceza alır? Medyada yer alma hevesinden. Yöneticilerin yanlış şeyler söylemeleri tribünleri ateşleyen en önemli faktörlerden biri” ifadesini kullandı.
Tribünlerdeki amigolarla bazı kulüp yöneticilerinin ilişkileri bulunduğunu da iddia eden Türker Arslan, “Bunları beslediğiniz, bunlara bir rant imkanı sağladığınız sürece bazı şeyleri önleyemezsiniz” diye konuştu.
‘Sadece cezayla olmaz’
Türker Arslan, eskiden olduğu gibi, farklı takımları tutan taraftarların yan yana maç izleyebilmelerinin mümkün olup olmadığı şeklindeki bir soruya, “Hayır, hayır, mümkün değil. Hayal bile edemiyorum. Şimdi başkanlar yan yana oturmuyor ki, taraftarlar yan yana otursun” cevabını verdi.
Türker Arslan, verilen cezaların bir sonuç vermeyeceğini ve futbolda önce yöneticileri eğiterek işe başlanması gerektiğini vurguladı. Arslan, uygulanma şekli tartışmalara neden olan hak mahrumiyeti cezası için, “Hak mahrumiyeti diye bir ceza yok ki Türkiye’de. Adam gene maça gidiyor, gene yerinde seyrediyor” dedi.
Hak mahrumiyeti cezası alan kişilerin maça gitmesini önleyecek tedbirlerin alınması halinde birtakım sonuçlara ulaşılabileceğini anlatan Türker Arslan, şunları kaydetti: “Uygulanabilir ve de etkin tedbirleri almamız lazım. Uyduruk bir ceza bu. Daha etkin cezalar verebilmemiz lazım ki, işe yarasın.” (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Lig mücadelesine dönüş

SONRAKİ HABER

KİRVEME MEKTUPLAR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...