01 Nisan 2007 00:00

Irak’ta bir haftanın acı bilançosu!

ABD işgali altındaki Irak, 7 gündür yaşadığı son ayların en kanlı günlerinin gölgesinde yaralarını sarmaya çalışıyor.

Paylaş

ABD işgali altındaki Irak, 7 gündür yaşadığı son ayların en kanlı günlerinin gölgesinde yaralarını sarmaya çalışıyor. Tel Afer’de Şiileri hedef alan bir saldırının ardından, Sünnilere yönelik misillemelerle devam eden mezhep çatışmaları ile ülkedeki diğer saldırılarda 500’ü aşkın kişi yaşamını yitirirken, Tel Afer’de havanın halen gergin olduğu, saldırılardan korkan halkın sokaklara çıkmaktan kaçındığı ifade edildi.
Kent morgunda yakınlarını arayan Iraklıların uzun kuyruklar oluşturduğu ifade edilirken, akrabalarını bulan Iraklıların ise cenaze için kutsal Necef’e hareket ettikleri ifade edildi.
Öte yandan Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin yardımcılarından Sami El Askeri, “hükümetin elinden geleni yaptığını” iddia ederek, “Hükümet ile halkı umutsuzluk batağına sürükleyen teröristler arasında büyük bir yarış var” ifadelerini kullandı.
Tel Afer’de Şiilere yönelik saldırıların ardından başlayan misilleme saldırılarına Irak polisi de karışmış, Sünni Iraklılar kadın, çocuk, yaşlı demeden sokak ortasında infaz edilmişti.
Saldırılar sürüyor
Bu arada başkent Bağdat’ta ve Hille’de dün sabah bombalı araçlarla düzenlenen saldırılarda 10’a yakın Iraklı yaşamını yitirirken, polis, Sadr semtindeki saldırıda 5 kişinin öldüğünü, 22 kişinin yaralandığını ve Hille’de ise 4 kişinin öldüğünü, 20 yaralı olduğunu belirtti.
Kerkük kentinin 70 kilometre güneyindeki Tuzhurmatu’da düzenlenen intihar saldırısında ise 2 kişi öldü. Gündelik iş arayan işçileri hedef alan saldırıda 11 kişi de yaralandı.
Başkent Bağdat ve çevresinde ise 18 kişinin cesedi bulundu.
Amil semtinde ise, silahlı kişilerle girdiği çatışmada ise bir sivil öldü, bir kişi yaralandı. Divaniye’de de bir polis öldürüldü.
Bu arada bazı uzmanlar ise, mezhep çatışmalarının sürdüğü Irak’ta bu hafta Şiilere yönelik saldırıların arttığına dikkati çekti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Olmert, Filistin Başbakanı’na ‘terörist’ dedi

SONRAKİ HABER

Hicks’e dokuz ay ceza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...