01 Nisan 2007 00:00

Alman parlamenterler Ankara’da

Aralarında Sol Parti Milletvekili Sevim Dağdelen ile Claudia Rodth’un da bulunduğu Almanya Parlamentosu’ndan bir grup milletvekili Ankara’ya “dostluk” ziyaretinde bulunacak.

Paylaş

Aralarında Sol Parti Milletvekili Sevim Dağdelen ile Claudia Rodth’un da bulunduğu Almanya Parlamentosu’ndan bir grup milletvekili Ankara’ya “dostluk” ziyaretinde bulunacak.
Başkanlığını Alman-Türk Dostluk Parlamenterler Grubu Sözcüsü Thomas Kossendey’in yaptığı heyet 3 Nisan Salı günü Ankara’da olacak. Alman Parlamenterler Johannes Kahrs, Metchild Dyckmans, Sevim Dağdelen, Claudia Rodth ile Thomas Bareiss, Gerd Andress, Anna Schnepper’in yer aldığı heyet üyelerinin ilk görüşmesi Meclis’te olacak.
Meclis’te Alman-Türk Dostluk Grubu Sözcüsü, AKP’li Ahmet Yaşar ile öğle yemeği yiyecek olan Alman parlamenterler ikinci olarak, Meclis Başkanı Bülent Arınç ile görüşecekler. Parlamenterlerin aynı gün Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilciliği’nde, Büyükelçi Marc Pierini ile ekonomiden ve AB’den sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan ile de görüşmesi bekleniyor.
Alman parlamenterler, Türkiye’deki Alman politikacı, bilim insanları ile de Almanya Büyükelçiliği’nde akşam yemeğinde bir araya gelecekler.
Alman parlamenterlerin ikinci gün ilk görüşmeleri Türkiye’deki insan hakları örgütleri başkanları ile olacak. 4 Nisan günü İHD Genel Başkanı Yusuf Alataş, TİHV Genel Başkanı Yavuz Önen ve Mazlum-Der Genel Başkanı Ayhan Bilgen ile kahvaltıda bir araya gelecek olan parlamenterler, Türkiye’deki hak ve özgürlüklere, düşünce özgürlüğüne ilişkin gelişmeler hakkında bilgi alacaklar. Görüşmede özellikle TCK’nın 301’inci maddesi ile DTP’ye yönelik baskı ve tutuklamaların öne çıkması bekleniyor.
Heyet aynı gün saat 10.00’da Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile Milli Savunma Bakanlığı’ndaki makamında görüşecek. Gün içinde AB Genel Sekreterliği Başkanı Büyükelçi Oğuz Demiralp ve Türkiyeli bazı gazetecilerle ayrı ayrı görüşmelerde bulunacak olan heyet üyeleri, Başbakanlık’ta 4 Nisan saat 16.00’da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek. Alman-Türk Parlamentolarlarası Dostluk Grubu üyelerinin Ankara’daki görüşme trafiği aynı gün akşam saatinde, Almanya Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz’in vereceği yemek ile sona erecek. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kürtlere gazete yasak!

SONRAKİ HABER

Suçlandıkça konuşuyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa