01 Nisan 2007 00:00

‘Devlet yetkisini kullananların suç işleme özgürlüğü yoktur’

Diyarbakır Demokrasi Platformu, geçtiğimiz yıl 28-31 Mart tarihlerinde meydana gelen ve 14 kişinin ölümüne neden olan olaylarda güvenlik güçlerinin yargılanmasını istedi.

Paylaş

Diyarbakır Demokrasi Platformu, geçtiğimiz yıl 28-31 Mart tarihlerinde meydana gelen ve 14 kişinin ölümüne neden olan olaylarda güvenlik güçlerinin yargılanmasını istedi.
Koşuyolu Parkı’nda dün bir araya gelen platform üyeleri adına konuşan Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Edip Yaşar, Newroz öncesi tırmandırılan milliyetçi ve şoven yaklaşımlara dikkat çekerek, geçtiğimiz yıl yaşanan olayların, sorunların çözümüne dönük acil adımların atılması gerektiğini gösterdiğini kaydetti.
Olaylar sırasında Başbakan Erdoğan’ın “Kadın da olsa çocuk da olsa gereken yapılacak” açıklamasını hatırlatan Yaşar, Başbakan’ın hâlâ Diyarbakır ve bölge halkından özür dilemediğini söyledi. Günlerce süren olaylarda bölgede fiili OHAL uygulandığına işaret eden Yaşar, gözaltına alınan ve tutuklanan yüzlerce kişinin işkence, kötü muamele ve baskıya maruz kaldığını ifade etti.
‘Orantısız güç kullanıldı’
Yaşar, “Kaybolan, hayatları ellerinden alınan canlar değil de, kırılan camlara acıyan ve günlerce bunu işleyen bir zihniyetin olması insanlık açısından düşündürücüdür. Aradan geçen bir yıla karşın failler hakkında hâlâ bir tek dava dahi açılmamış olmasının, yargılanmamalarının izahı olamaz. Orantısız güç kullanarak ölümlere sebep olanlar hakkında derhal dava açılarak yarılanmalı. Hukuk devletinin gereği budur. Hükümeti hukuk devletinin gereklerini yerine getirmeye davet ediyoruz. Devlet yetkisini kullananların suç işleme özgürlüğü ve mazereti olamaz” diye konuştu. (Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Helvacı, çerezci!

SONRAKİ HABER

DTP’li kadınlardan birlikte mücadele çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...