02 Nisan 2007 00:00

Üç puan iki golle geldi

Süper Ligde lider Fenerbahçe Ankaraspor karşısında 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 galip gelerek puanını 54’e çıkardı ve zirvedeki yerini korudu. 22. dakikada Wederson’un penaltı golüyle geriye düşen Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren goller 45’te Alex, 73’te Tuncay’dan geldi.

Paylaş

Süper Ligde lider Fenerbahçe Ankaraspor karşısında 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 galip gelerek puanını 54’e çıkardı ve zirvedeki yerini korudu. 22. dakikada Wederson’un penaltı golüyle geriye düşen Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren goller 45’te Alex, 73’te Tuncay’dan geldi.
Milli maçlar sebebiyle yoğun maç trafiğinin pazar ve pazartesi gününe sıkıştırılmasından dolayı Fenerbahçe uzun aradan sonra bir gündüz maçı oynadı. 4 yıl sonra ilk kez Kadıköy’de bir gündüz maçına çıkan Fenerbahçe’ye dolu tribünler ve İstanbul’daki güzel bahar havası eşlik etti.
Kırık kemik ile ilk 11’e
Fenerbahçe’de hafta içi sağ ayak baş parmağı ile tarak kemiği arasındaki küçük bir kemiği kırıldığı belirtilen Mehmet Yozgatlı ilk 11’deki yerini alırken, sakatlığı geçen bir başka isim Serkan Balcı’da Önder’i kadrodan kesti.
90 dakikası tempolu ve karşılıklı ataklar ile geçen mücadelede 22. dakikada Ankarasporlu futbolcu Ediz’in yerde kalmasıyla hakem Yunus Yıldırım penaltı noktasını gösterip kaleci Serdar’a da sarı kartını çıkardı. Tartışma yaratan bu pozisyonun ardından Fenerbahçeli futbolcular ve tribünler hakeme büyük tepki gösterdi. Penaltıyı kullanan Wederson topu ağlara ağlara gönderince Ankaraspor İstanbul’da 1-0 öne geçti.
Alex yardıma koştu
Bu golün ardından ataklarını sıklaştıran Fenerbahçe’de 45. dakikada sezon sonu sözleşmesi sona eren ve takımdan ayrılacağı spekülasyonları yapılan Brezilyalı yıldız futbolcu Alex sahneye çıktı. Alex sol kanattan gelen ortayı şık bir topuk hareketiyle ağlara gönderdi. Devre 1-1 eşitlik ile biterken futbolcular soyunma odasına giderken hakem Yunus Yıldırım ve yardımcılarına karşı Fenerbahçe tribünlerinden büyük tepki vardı. Fenerbahçeli taraftarlar Haluk Ulusoy aleyhine de tezahüratta bulundular.
İkinci yarıya iyi başlayan Fenerbahçe Ankaraspor kalesinde dakikalar geçtikçe ataklarını sıklaştırdı. Zaman zaman iyi pas yapan Ankara ekibi karşısında zorlansa da Fenerbahçe sonuca 73. dakikada Tuncay’ın kafa golüyle gitti. Tuncay’ın golünün ardından Fenerbahçeli tribünler ve futbolcular rahat bir nefes aldı.
Bu golün ardından Fenerbahçe 90 dakikayı 2-1 üstünlük ile kaparken maç sonu tribünler ‘Şampiyon Fenerbahçe’ tezahüratı ile takımlarını tebrik etti ve futbolcuları tribüne çağırdı.
‘Galibiyeti hak ettik’
Fenerbahçe teknik direktörü Zico, karşılaşmadan sonra yaptığı açıklamada, son maçlara dikkatsiz başladıkları ve rakibe çok fazla boş alan bıraktıkları için futbolcularını uyardığını belirterek, ‘’Bugün de oyuna dikkatsiz başladık. Rakibimiz bizi cezalandırdı ve 1-0 geriye düştük. Oyuncularım golden sonra mücadelesini biraz daha arttırıp, topa biraz daha fazla sahip olunca, hem goller geldi hem de oyunumuz düzeldi. Sonuna kadar mücadele eden ve galibiyeti hak eden taraf bizdik, oyuncularımı tebrik ediyorum’’ diye konuştu.
Ankaraspor’un bireysel olarak yetenekli futbolcuları olduğunu vurgulayan Brezilyalı çalıştırıcı, ‘’Rakibimizde boş alan bıraktığınızda çok tehlikeli olacak oyuncular var. İkinci yarıda bunun önemini anlayıp, alan daralttık. Top bizde kaldığı zaman, topu boş alanlara taşıdığımızda işimiz daha da kolaylaştı ve 3 puanı aldık’’ diye konuştu.
Suriye’de hafta içinde yapacakları hazırlık maçında yedek ağırlıklı bir kadroyla mücadele edeceklerini açıklayan Brezilyalı çalıştırıcı, ‘’Bu maçta Önder, Kemal, Selçuk, Uğur, Deivid gibi maç ritmini yakalaması gereken oyuncularımıza şans vereceğim. Bu yüzden hafta sonunda yapacağımız lig maçını etkilemez’’ dedi. Fenerbahçe, bugün saat 14.00’de özel bir uçakla hazırlık maçı için Suriye’ye gidecek. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Sivas’ı Balili sırtlıyor

SONRAKİ HABER

Medya “Monofon” (Tek ses)!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...