02 Nisan 2007 00:00

Kültür Bakanı Koç: Düşünmeden iş yaparım

Efes Antik Kenti’nde incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, bir gazetecinin, bakanlığın bütçesinin arttığını söylemesine karşın müzelerde personel açığı bulunduğu belirtmesi ve “Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” diye sorması üzerine, “Bir şey düşünmüyorum.

Paylaş

Efes Antik Kenti’nde incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, bir gazetecinin, bakanlığın bütçesinin arttığını söylemesine karşın müzelerde personel açığı bulunduğu belirtmesi ve “Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” diye sorması üzerine, “Bir şey düşünmüyorum. Ben zaten düşünmeden iş yaparım” diye yanıt verdi. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, aralarında Aspendos’un da bulunduğu, gösterilere kapatılması yönünde rapor verilen 5 antik tiyatroda restorasyon ve kuvvetlendirme çalışması yapılacağını bildirdi.
Bakan Koç, restorasyon çalışmalarında kullanılacak vincin hizmete girdiği Efes Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu. Koç, 16 Nisanda Efes’te başlayacak çalışmaların, 3 yılda tamamlanacağını belirtti.
Bakan Koç, Son olarak Van Akdamar Adası’nda restore edilerek müze haline dönüştürülen kilisenin ardından, aynı bölgede Urartular’ın büyük bir kalesinin ve onun altındaki “Eski Van” olarak adlandırılan 7 kilise ve 3 caminin bulunduğu bölgenin restorasyonu ihtiyacının ortaya çıktığını belirtti.
‘AKM’yi yıkarak ezber bozacağız’ dedi!
Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yıkılarak yerine daha fonksiyonel bir kültür merkezinin yapılacağı yönünde verdiği sözlere karşın, bazı sanatçıların güvensizlik dile getirdiğini belirterek, “Milletimin bana güvenmesi yeterli” dedi.
İzmir’in Ödemiş ve Tire ilçelerinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunan Koç, Ödemiş Belediyesini ziyaretinde, hükümet olarak çok zor bir yolu seçtiklerini ve “ezber bozduklarını”, bunu son olarak İstanbul’daki AKM projesinde gösterdiklerini söyledi.
Bu açıklamanın ardından bir gazetecinin, “AKM’nin yıkılacağı, ancak yerine en geç 2010 yılına yetişecek şekilde çok daha iyi bir kültür merkezinin yapılacağını defalarca kamuoyuna duyurmasına karşın, bu konuda bir güvensizlik olduğunu” söyleyip, bunu nasıl değerlendirdiği sorusuna Koç, şöyle yanıt verdi:
“Ben kendime güveniyorum. Ümit Yaşar Oğuzcan’ın bir soru üzerine söylediklerini size cevap olarak aktarayım. Siz tersten buna uyarlayın. Ümit Yaşar Oğuzcan’a sormuşlar. ‘Aşk ne demektir?’ diye. O da ‘Aşk benim bir hanımı sevmemdir’ demiş. Bunun üzerine ‘Peki ya o sizi sevmezse’ diye sormuşlar. Şair de ‘O, onun meselesidir, benim meselem değildir’ demiş. Ben kendime güveniyorum. Bana onların değil, milletimin güvenmesi yeterli. Onlar zaten hep öyle yaptılar. Boğaz Köprüsü’ne de karşı çıktılar, duble yollara da karşı çıktılar.” (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Festivalin galaları “Kaynak”la başlıyor

SONRAKİ HABER

Yanıbaşımızdaki uzak komşumuz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...