02 Nisan 2007 00:00

TMSF gizli ortaklık nedeniyle Sabah’a el koydu

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Medya Grubu (Dinç Bilgin Grubu) ve Merkez Grubu şirketlerinin temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimlerini devraldı.

Paylaş

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Medya Grubu (Dinç Bilgin Grubu) ve Merkez Grubu şirketlerinin temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimlerini devraldı. TMSF’den yapılan yazılı açıklamada, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun ilgili hükümleri gereğince Medya Grubu (Dinç Bilgin Grubu) ve Merkez Grubu şirketlerinin temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimlerinin fon tarafından devralındığı belirtildi. TMSF’den 20’den fazla görevlinin tebligatı yaptığı bildirilirken Turgay Ciner ve Medya Grup Başkanı Kenan Tekdağ’ın binaya girişi yasaklandı. TMSF yetkilileri binanın güvenlik görevlilerine, yönetimi devraldıklarını tebliğ etti. Polis ya da kolluk kuvveti çağırmaksızın yönetim değişikliği gerçekleştirildiği öğrenildi. Fatih Altaylı’ya gazetesini aynen hazırlamasını tebliğ eden TMSF yetkilileri gazetenin içeriğine karışmayacaklarını söylediği ifade edildi.
Gizli sözleşmeler tespit edildi
Fondan yapılan açıklamada Etibank A.Ş. hakim ortağı Dinç Bilgin ile Turgay Ciner arasında imzalanmış olan gizli sözleşmelerin yeni ortaya çıktığına dikkat çekildi. “Bilgin ve Merkez Grubunun medya sektöründe faaliyet gösteren 63 adet şirketinin yönetim ve denetimleri 5411 Sayılı Bankacılık Kanunu’nun ilgili hükümleri uyarınca TMSF tarafından devralınmıştır” denilen açıklamada “Etibank A.Ş’nin hakim ortağı Dinç Bilgin ile Merkez Grubunun doğrudan veya dolaylı hakim ortağı Turgay Ciner arasında imzalanan 1 Ekim 2002 tarihli lisans sözleşmeleri, Fon ile Medya grubu arasında imzalanan 17 Kasım 2003 tarihli ve Fon, Medya ve Merkez Grubu firmaları arasında imzalanan 3 Mayıs 2005 tarihli protokollerin imzası aşamasında mevcut olduğu halde protokol taraflarınca Fonun bilgisinden gizlenen 12 Haziran 2002 tarihli protokol ve 8 Ağustos 2002 tarihli sözleşmeler, Fon tarafından muvafakat verilen satış ve devir protokollerini geçersiz hale getirmiştir” ifadelerine yer verildi.
Bilgin Ciner ortaklığı
Dinç Bilgin’in Merkez grubu da dahil olmak üzere protokollere konu mal, hak ve varlıklardan oluşan tüm Medya sektöründe Turgay Ciner ile ortak olduğu belirtilen açıklamada “1 Ekim 2002 tarihli ilk lisans sözleşmelerinden itibaren başlayan bu sürecin tamamında ortak hareket ettikleri, hileye dayalı ve muvazaalı işlemlerle Fon’u yanılttıkları belgelenmiştir. Bu nedenle, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun ilgili hükümleri gereğince Medya Grubu (Dinç Bilgin Grubu) ve Merkez Grubu şirketlerinin temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimleri fon tarafından devralınmıştır” ifadelerine yerverildi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Dolly sofralara geliyor

SONRAKİ HABER

Kerkük Arapları geri gönderiliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...