02 Nisan 2007 00:00

Aileler, sorumluların bulunmasını istiyor

Mardin’n Kızıltepe ilçesinde 28 Mart olaylarını protesto etmek için düzenlenmek istenen yürüyüşe polisin müdahale etmesi sonucu çıkan olaylarda kurşunlanarak öldürülen 2 kişinin failleri halen tespit edilemedi.

Paylaş

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 28 Mart olaylarını protesto etmek için düzenlenmek istenen yürüyüşe polisin müdahale etmesi sonucu çıkan olaylarda kurşunlanarak öldürülen 2 kişinin failleri halen tespit edilemedi.
Ölenlerden Ahmet Araç’ın ailesinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında, yaptığı suç duyurusu da gerekçesiz bir şekilde reddedildi. Araç ve Önder’in ailesinin İçişleri Bakanlığı aleyhine açtığı tazminat davasında da henüz bir gelişme yok. Doğum günü olan 1 Nisan’da kurşunlanarak öldürülen Ahmet Araç (26) ile Mehmet Sıddık Önder’in (21) ailelerinin yaptığı suç duyurusunda sonrasında hiçbir polis hakkında dava açmadı.
Bir yıldır karnında 2 kurşun ile yaşayan 17 yaşındaki E.B, “Özel harekat timi bana çöp bidonunun altından ateş etti ve karnıma geldi kurşun. Bana kurşun sıkan polisleri tanıyorum. İki hafta önce onu çarşıda gördüm. Polis görünce korkuyorum” diye konuştu.
Yaşamını yitiren Ahmet Araç’ın babası olan CHP ilçe sekreteri Ramazan Araç, şunları söyledi: “Ben bu davayı nereye kadar giderse gitsin takip edeceğim. Oğlum eğer suçluysa yakalanacaktı ve cezalandırılacaktı. Ama oğlum hedef gösterilerek infaz edildi.”
Diyarbakır’da 28 Mart 2006 tarihinde meydana gelen olayları protesto etmek için Kızıltepe’de 1 Nisan 2006 tarihinde gerçekleştirilen yürüyüşe polisin müdahalesi sonucu 15 kişi yaralanmış, 2 kişi de yaşamını yitirmişti. Gözaltına alınan yüzlerce kişiden 32’si tutuklanmıştı. (Mardin/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Özok, savunmaya saygı istedi

SONRAKİ HABER

Atılım’dan dayanışma çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...