02 Nisan 2007 00:00

İstikbal’de sözleşme imzalandı (mı)?

Öncelikle bu mektubu yayınlayan Evrensel gazetesi ve çalışanlarına yürekliliklerinden dolayı teşekkür ederiz. Bu mektubu yayınlamak, her basın organının harcı değil.

Paylaş

Öncelikle bu mektubu yayınlayan Evrensel gazetesi ve çalışanlarına yürekliliklerinden dolayı teşekkür ederiz. Bu mektubu yayınlamak, her basın organının harcı değil. Yürek ister. Doğrunun yanında olmak ister. Patron yalakası olmamak ister. Her yayın organı Evrensel gibi mert, dürüst habercilik yapamaz ve ezilenlerin yanında olamaz. Sizleri bu ideolojinizden ve gerçekliğinizden dolayı ayrıca kutluyorum.
Boydak Holding, 2008 ortalamasına müteakip fabrikadaki ilan panolarına, anlaşmayla ilişkili bir yazı astırdı. 420 YTL üzerine 90 YTL zam artı ikinci yıla yüzde 7, üçüncü yıla yüzde 7 olmak üzere üç yıllık anlaşma metni olacaktı. Sözde, Öz İplik-İş Sendikası ilk sene 600 YTL net, ikinci seneye ayrı bir anlaşma yapacaktı. Başkan Kahveci, sendika odasında beyan etmişti. Verilen söz yine yerine gelmedi. Biz çalışanlar olarak ekmek yediğimiz yere ihanet etmek ve isimlerini kötülemek istemiyoruz. Tek isteğimiz, insanca yaşayabilecek bir maaş. Biz, iki yıldır aynı maaşa çalışıyoruz. Aslında bizler şunu çok merak ediyoruz: Bu ücreti Sayın Boydak patronlarımız mı belirliyor, yoksa yanlarındaki yalakaları mı? Bizler emeğimizin karşılığını istiyoruz. Kimseden sadaka istemiyoruz.
Sendika, bizim lehimize hiçbir şey yapmıyor. Yapıyormuş gibi bir de basına açıklamalarda bulunuyor. ‘İşçimiz için en iyisini yaptık’ diyor. Peki biz işçiler sizi zorlamasaydık, sendikayı yüzlerce işçi olarak ‘baskı altına almasaydık’, işyerinde temsilcileri sıkıştırmasaydık ne yapardınız? Her anlaşma zamanında patronlarla oturup bir senaryo yazdığınız gibi mi olacaktı?
Sözleşme iki yıllığına ve az da olsa iyi olmuşsa, bu bizim sayemizdedir. Sendikacılar bunu çok iyi biliyor aslında. Madem çok iyi bir sözleşme imzaladınız, neden ikramiyeleri böldüğünüzü söylemiyorsunuz? Normalde 9. ayda olması gereken sözleşmeyi, önce 12. aya attılar. 3-4 ay da öylesine salladılar; 5-6 ay bizleri süründürüyorlar. Tam Boydaklara göre bir sendika, Öz İplik-İş Sendikası’nın sendikacıları.
Açıkçası Öz İplik-İş Sendikası’ndan hiçbirimiz memnun değiliz. Adam gibi sendikacılık yapacaklarsa yapsınlar. Yoksa bıraksınlar. Patron yanlısı, işçiyi düşünmeyen kişiler gelmesin.
Bu vesileyle Evrensel gazetesi ve çalışanlarına bir kez daha sesimiz oldukları için teşekkür ediyoruz. Çalışmalarınızda başarılar dileriz.
(KAYSERİ)
Bir grup İstikbal çalışanı
ÖNCEKİ HABER

Hepimiz Emrah’ız, Enes’iz, Uğur’uz...

SONRAKİ HABER

BAYKUŞ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...