02 Nisan 2007 00:00

‘Hayat, hayallerimize köprü olacak’

Hayat Televizyonu girişimcilerinin Ankara’da aydın, akademisyen ve sendikacılarla buluşmasında, Hayat’a sahip çıkma, sahip çıkmaya teşvik etme vurgusu ön plana çıktı.

Paylaş

Hayat Televizyonu girişimcilerinin Ankara’da aydın, akademisyen ve sendikacılarla buluşmasında, Hayat’a sahip çıkma, sahip çıkmaya teşvik etme vurgusu ön plana çıktı.
Petrol-İş Ankara Şubesi’nde önceki gün düzenlenen toplantıya; G.Ü Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Nuray Bayraktar, H.Ü İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Gökçer Özgür, A.Ü Eğitim Bilimleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Meral Uysal ve Yrd. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Aksoy, ODTÜ İktisat Bölümü’nden Doç. Dr. Cem Somel, Sosyoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Mesut Yeğen ve araştırma görevlileri Üstün Reinart, Semih Bilgen, Görkem Dağdelen, SBF Öğretim Üyesi Faruk Alpkaya, Şair Ahmet Telli, yazarlar Remzi İnanç, Ali Balkız ve Adnan Caymaz, İHD Genel Merkez yöneticileri İsmail Boyraz ve Öztürk Türkdoğan, İHD eski Genel Başkanı Hüsnü Öndül, PSAKD Yöneticisi Neşe Ceyhan, Petrol-İş Ankara Şube Başkanı Mustafa Özgen, Yol-İş 3 No’lu Şube yöneticileri Müslüm Yaşar ve Doğan Erdem, Eğitim Sen 2 No’lu Şube Yöneticisi Hüseyin Köklü’nün de aralarında bulunduğu yüze yakın kişi katıldı. Toplantıda, Hacettepe Hastanesi ve mobilya atölyelerinin bulunduğu Siteler’de yapılan sokak röportajları gösterildi.
‘Halkın birikimini kullanacağız’
Gazeteci-Yazar Aydın Çubukçu, bir kutu yaptıklarını, bu boş kutunun içini dolduracak doğru programlar yapılması gerektiğini belirterek bunun için televizyonda profesyonel bir kadro çalışmayacağını, akademisyeni, işçisi ve kadını ile bütün bir halkın yer alacağını ifade etti. Çubukçu, “Sermaye parasını verip düdüğünü çalan bir sistem yaptıysa, biz de gönlünü koyup istediğini yapan bir yol izleyeceğiz. Yoksa niye varız?” dedi.
İskender Bayhan da gündüz programlarının yüzde 80’i kadın ve çocuklara hitap ederken mikrofonlara konuşan herkesin, kadın ve çocuk programı talep ettiğine işaret ederek “70 kameramanla magazin programı, 4 kameramanla haber programı yapıldığını düşünürsek, biz herkesin kameraman olarak çalışmasını istiyoruz. 10-20 saniyelik görüntü, aydınlanmanın parçası yapılabilir” dedi. Bayhan, “İnsanları seyirci olmaktan çıkarmak istiyoruz. Nasıl bir hayat istiyorsak, Hayat’ı, insanları oraya götürecek bir köprü yapmak istiyoruz” diye konuştu.
Şair Ahmet Telli, Esnaf Kemalettin Fırtına, Tüm. Bel-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Satı Burunucu Çalı ve Yazar Ali Balkız’ın da konuşma yaptıkları toplantı, Songül Yılmaz’ın türküleriyle sona erdi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Ülkücüler imza standına saldırdı

SONRAKİ HABER

Yolsuzluğun faturası işçiye mi kesilecek?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...