03 Nisan 2007 00:00

Sürgüne tepki

Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi kamu emekçileri, sendika şube yöneticisi ve işyeri temsilcisi arkadaşlarına yapılan baskı ve sürgün uygulamalarını protesto etti.

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi kamu emekçileri, sendika şube yöneticisi ve işyeri temsilcisi arkadaşlarına yapılan baskı ve sürgün uygulamalarını protesto etti. BES İzmir Şube Yöneticisi ve Çakabey Vergi Dairesi Şefi Güler Mete ve Urla Vergi Dairesi İşyeri Temsilcisi Orhan Demir’in kendi istekleri dışında Basmane Vergi Dairesi’ne atamalarının yapılmasına tepki gösteren kamu emekçileri AKP’nin işbaşına getirdiği kadroların örgütlülüğe saldırıda sınır tanımadığını belirtti. 2. Kordon’da bulunan Çakabey Vergi Dairesi önünde toplanan büro emekçileri, taşıdıkları “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Keyfi ve hukuk dışı uygulamalara son” ve “Vergide, vergi dairesinde adalet istiyoruz” yazılı dövizlerle sendikal örgütlülüğü kırmaya çalışan yöneticilere tepki gösterdi.
Vergi dairesi önünde yapılan eylemde konuşan BES İzmir Şube Başkanı Musa Sever, bir süredir İzmir’de benzer sorunlarla karşılaştıklarını belirterek, işyerlerindeki sorunları görüşmek için başvurdukları vergi dairesi başkanlıklarının kendilerine yanıt dahi vermediğini söyledi. Yıllardır kuruma emek veren emekçilerin keyfi kararlarla başka yerlere atandığını ifade eden Sever, fazlalık gerekçesiyle atanan üyelerinin yerine vekaleten atamalar yapıldığını kaydetti. Sendikal haklara yapılan bu saldırının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Sever, yasadışı uygulamaların soruna kadar takipçisi olacaklarını belirtti. Büro emekçilerinin mücadelesini engellemeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini kaydeden Sever, bütün kamu emekçilerini 7 Nisan’da Maliye Bakanlığı’na yürümeye çağırdı. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

BTS’den TCDD gayrimenkulu alacaklara uyarı

SONRAKİ HABER

Ekonomi 2006’da yüzde 6 büyüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa