03 Nisan 2007 00:00

BTS’den TCDD gayrimenkulu alacaklara uyarı

Bağımsız Taşımacılık Sendikası Genel Başkanı Yunus Akıl, TCDD gayrimenkullarının açık artırma yoluyla satılmak istenmesine tepki gösterdi.

Paylaş

Bağımsız Taşımacılık Sendikası Genel Başkanı Yunus Akıl, TCDD gayrimenkullarının açık artırma yoluyla satılmak istenmesine tepki gösterdi.
Konu hakkında bilgi vermek amacıyla yazılı açıklamada yapan Başkan Akıl, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü’nün bir süredir gazetelere verdiği ilanlarda hızlı, emniyetli, kaliteli ulaşıma kavuşmak için TCDD’nin gayrimenkullarını satacağını duyurduğunu aktararak satışın mümkün olmadığını ve yapılacak satışların da iptal edilerek gayrimenkul alanların mağdur edileceğini bildirdi.
Yasal dayanaktan yoksun satış
Başkan Akıl yapılacak satışların hukuka aykırı, yasal dayanaktan yoksun olduğunu belirtti. Akıl, “TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne Ait Taşınmazların Satışı ve Değerlendirilmesi Hakkındaki Yönetmelik”in iptali için BTS’nin açtığı davanın sürdüğünü kaydetti. Daha önce açtıkları dava sonucunda yürütmenin durdurularak TCDD’nin taşınmaz mallarının satışını engellediklerini de hatırlatan Akıl, “BTS, TCDD’nin parçalanma ve tasfiyesinin bir parçası olan bu gayrimenkulların satışını engellemek için elinden gelen her türlü gayreti gösterecektir. Yapılması gereken demiryollarının tasfiye değil, demiryolu taşımacılığını geliştirmek için yatırım yapmaktır” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

KENT YAZILARI

SONRAKİ HABER

Sürgüne tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...