03 Nisan 2007 00:00

İşçiler ‘iş güvencesi ve hak grevi’ istediler

Belediye-İş Sendikası tarafından düzenlenen İşçi Kurultayı’na katılan işçiler, “iş güvencesi” ve “hak grevi” istediler.

Paylaş

Belediye-İş Sendikası tarafından düzenlenen İşçi Kurultayı’na katılan işçiler, “iş güvencesi” ve “hak grevi” istediler.
Belediye-İş’in 31 Mart günü Kuşadası’nda, 13 bin belediye işçisini temsilen 900 işçinin katılımı ile gerçekleştirdiği İşçi Kurultayı’nın sonuç bildirgesi açıklandı. “Sendikal örgütlenmenin güçlü olmadığı, toplu pazarlık haklarının kullanılamadığı bir ülkenin, eşitsizlik, yolsuzluk ve yoksulluklar ülkesi olmaya mahkum olduğu” değerlendirmesi yapılan bildirgede, kurultayın, “iş güvencesi ve hak grevi mücadelesinin aynı zamanda örgütlü, bir toplum yaratma mücadelesi olduğunun bilincinde” olduğuna dikkat çekildi.
Geçici işçilere kadro tasarısının, haksızlıkların bir bölümünü ortadan kaldırsa da yeni haksızlıklara neden olduğu kaydedilen bildirgede, kurultayda tasarının yeni haksızlıklara yol açmadan işçilerin kadro sorununu çözecek şekilde yasalaşması istendi. Bildirgede, belediye işçilerinin serbestçe sendika seçme haklarına yönelik baskılar şiddetle kınandı.
İşçilere düzenli ücret ödenmemesinin eleştirildiği bildirgede, kıdem tazminatı ve işsizlik fonunun yok edilme girişimleri de kınandı. Her türlü hukuksuzluğun ve demokrasi dışı uygulamaların karşısında olunacağı belirtilen bildirgede, toplumsal barışın, demokrasiyi güçlendirmekten geçtiği ifade edildi. İşçi sınıfının uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs’ın, İşçi Bayramı olarak tescili ve tatil sayılmasının istendiği bildirgede, işkolunda tek sendika, ülkede tek konfederasyon talebinin de altı çizildi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

MEDİPOLİTİK

SONRAKİ HABER

Manisa’da işçi derneği kuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...