03 Nisan 2007 00:00

TSK, Kabil Bölge Komutanlığı’nı devralıyor

Afganistan’da NATO bünyesinde Türkiye, Fransa ve İtalya tarafından dönüşümlü olarak icra edilen Kabil Bölge Komutanlığı’nın 2. dönem liderliğini, 7 Nisan’dan itibaren Türkiye üstlenecek.

Paylaş

Afganistan’da NATO bünyesinde Türkiye, Fransa ve İtalya tarafından dönüşümlü olarak icra edilen Kabil Bölge Komutanlığı’nın 2. dönem liderliğini, 7 Nisan’dan itibaren Türkiye üstlenecek.
Komutanlığın Fransa’dan Türkiye’ye geçmesi dolayısıyla 6 Nisan Cuma günü Kabil’de devir-teslim töreni yapılacak. 2. Dönem Kabil Bölge Komutanlığı görevini, Tuğgeneral Kasım Erdem üstlenecek. Kabil Bölge Komutanlığı görevini 8 ay süreyle devralacak olan TSK, 6 Aralık 2007’de bu görevi İtalya’ya devredecek. Birleşmiş Milletler ve NATO’nun konuya ilişkin kararları çerçevesinde Kabil’de Barışı Destekleme Görevleri icra eden Komutalığın Fransa’dan Türkiye’ye geçmesiyle birlikte, buradaki Türk askeri sayısı 750’den bin 150’ye yükselecek.
Kabil’de yeni görev alacak birlik, biri kadın yüzbaşı olmak üzere 65 subay ve astsubay, yaklaşık 400 personelden oluşuyor. Yeni görevlendirilen personel, ağırlıklı olarak bölge komutanlığı karargahının lojistik ve muhabere hizmetlerini yürütecek. Komutanlık, Afgan ulusal güçleriyle birlikte Afgan hükümetinin etki ve otoritesini genişletme, Kabil hareket bölgesinde istikrar ve güvenliği tesis etme, Afganistan’ın günümüze uygun yapıda kendi kendine yeterli bir devlet haline gelmesinde yardımcı olma ve bölgesel istikrarı sürdürme görevlerini üstleniyor.
Terörizm ile mücadele görevi bulunmayan komutanlık, ABD liderliğinde oluşturulan ve Koalisyon Kuvvetleri tarafından icra edilen “Sürekli Özgürlük Harekatı”na birlik katkısında bulunmuyor. TSK, Afganistan’daki uyuşturucu ile mücadele konusunda da aktif görev almıyor. (Kabil/AA)
ÖNCEKİ HABER

Rektörler Köşk için toplanıyor

SONRAKİ HABER

Gazeteci Hrant Dink cinayetinde Yeşil iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...