03 Nisan 2007 00:00

Gazete kapatılmasına tepki

Mersin’de demokratik kitle örgütleri, Gündem, Yaşamda Gündem, Azadiya Welat ve Güncel gazetelerinin kapatılmasına tepki gösterdi.

Paylaş

Mersin’de demokratik kitle örgütleri, Gündem, Yaşamda Gündem, Azadiya Welat ve Güncel gazetelerinin kapatılmasına tepki gösterdi.
İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi önünde bir araya gelen kitle örgütleri, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Gündem susmadı susmayacak” sloganları ile Taş Bina’ya kadar yürüdüler.
Burada konuşan İHD Mersin Şube Başkanı Celal Sonuvar, milliyetçiliğin ve ırkçılığın tırmandığı, Kürt sorununda demokratik çözüm ve kalıcı barışın arandığı bir dönemde, gazetelerin kapatılmasının düşündürücü olduğunu söyledi. Halkın doğru haber alma hakkının insan hakları evrensel bildirgesi ile güvence altına alındığını belirten Sonuvar, düşünce ve ifade özgürlüğünün en temel insan hakkı olmasına rağmen Özgür Gündem, Gündem, Yaşamda Gündem, Güncel ve Azadiya Welat gazetelerinin kapatılmasının hiçbir hukuk devletinde görülmeyen bir durum olarak niteledi. Türkiye’nin basın özgürlüğü adına tarihinin en kara günlerini yaşadığını belirten Sonuvar, yaşananların demokratikleşme çabalarına vurulmuş bir darbe olduğunu söyledi. Sonuvar, Türkiye’nin emek ve demokrasi güçlerinin bu engelleri dün olduğu gibi bugünde aşacağını vurguladı. (Mersin/EVRENSEL)
Cumali Akkaş
ÖNCEKİ HABER

Azadiya Welat’ın itirazı reddedildi

SONRAKİ HABER

DTP’li Cizre Belediye Başkanı tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...