03 Nisan 2007 00:00

Milyonerlerin değil milyonların sesi

Test yayınına başlayan Hayat Televizyonu için tanıtım ve dayanışma toplantıları sürüyor. Kocaeli, Kayseri, Çaycuma ve Diyarbakır’da yapılan etkinliklerde Hayat Televizyonunun milyonerlerin değil milyonların televizyonu olacağı vurgulandı.

Paylaş

Test yayınına başlayan Hayat Televizyonu için tanıtım ve dayanışma toplantıları sürüyor. Kocaeli, Kayseri, Çaycuma ve Diyarbakır’da yapılan etkinliklerde Hayat Televizyonunun milyonerlerin değil milyonların televizyonu olacağı vurgulandı.
Kocaeli’nde yapılan toplantıyla metal işçileri Hayat Televizyonu’nu tartıştılar. Sermaye medyasına karşı işçilerin ve halkın sesi olacak bir televizyonun öneminin vurgulandığı toplantıda işçiler, yayınlanacak programlara ilişkin önerilerde bulundular. Sendikaların içinde bulunduğu durumdan kurtulmasının, mücadeleci bir sendikacılık anlayışından geçtiğini vurgulayan işçiler, Hayat Televizyonu’nun, mücadele içerisine giren işçilerin dayanışmasının ve haberleşmesinin bir aracı olması gerektiğini belirttiler.
Kanalın, “milyonerlerin sesi değil milyonların sesi olacağının” belirtildiği toplantıda metal işçilerine kendi kanallarına sahip çıkmaları çağrısı yapıldı.
Kayseri’de ise lise, dershane ve üniversite öğrencileri, düzenledikleri şölende Hayat Televizyonu için bir araya geldi. Eğitim Sen yöneticileri, SES Şube Başkanı, PSAKD yöneticileri ve Emek Partisi yöneticilerinin katıldığı şölene, amatör müzik gruplarından Mavidüş, Matara ve Rıza Gökbayrak ile arkadaşları ezgileriyle renk katarken üniversite öğrencilerinin şölen için oluşturduğu “Ekip Kardeşlik Halayı” da bir gösteri yaptı.
Şiirlerin okunduğu, halayların çekildiği şölene 350 civarında genç katıldı.
Hayatın ikinci kanalı tanıtıldı
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın salonunda Hayat Televizyonu tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya; Tüm Bel-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Satı Burunucu Çalı, Eğitim Sen Eğitim Uzmanı Erkan Aydoğanoğlu konuşmacı olarak katıldı. Satı Burunucu Çalı konuşmasında, “İki yüze yakın televizyon kanalı var, yenisine ne gerek var, diye düşünmemek gerekir. Çünkü var olan televizyon kanalları, emekçilerin eylemlerini ya göstermiyor ya da yaşanan gerginlikleri ekrana taşıyarak emekçileri mücadeleden vazgeçirmeye çalışıyor” dedi. Erkan Aydoğanoğlu ise; “Televizyon kanalları emekçilerin yaşamını yansıtmıyor. Hayat Televizyonu’nu güçlendirecek olan emekçiler, ezilenlerdir. Hayat Televizyonu, dünyanın gündemini bize bizim gözümüzle yansıtacak, sesimizi duyuracak” dedi. Toplantıda; Şair ve Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Özer, Irak savaşı sırasında televizyonlar tarafından taraflı yayınlarla nasıl kandırıldığımıza, savaşın bizlere atari oyunu gibi gösterildiğine ama bombardımanlarda can veren bebeklerden, sığınaklarda yaşayan insanlardan söz edilmediğine değindi.
Toplantı, daha sonra sahnede yerini alan Grup Dalga’nın, Hayat Televizyonu’nu desteklediklerini belirterek başladıkları programlarımda çeşitli dillerde söylenen ezgilerle son buldu.
Hayat Televizyonu’nun Çaycuma tanıtım toplantısı, 100’ü aşkın kişinin katılımıyla yapıldı. Hayat Televizyonu girişimcileri Fahri Bozbaş, İbrahim Akkaya ve Gökhan Çetin’in konuşmacı olarak katıldığı toplantıya birçok gazeteci, şair, yazar, tiyatrocu, üniversite öğrencisi ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin yanında, CHP, ÖDP, SHP ve EMEP yöneticileri de katıldı. (HABER MERKEZİ)
Akyıl işçileri ‘Hayat’ı konuştu
Diyarbakır’da Hayat Televizyonu’nu destekleyen şair ve yazarlar, Akyıl işçileri ile dayanışma ve Hayat Televizyonu’nu tanıtma etkinliği yaptı. Yaklaşık yüz Akyıl işçisinin katılımıyla Harb-İş Sendikası’nda düzenlenen di. Şair-Yazar A. Hicri İzgören Türkçe, Lal Laleş ise Kürtçe şiirlerini okudu. Daha sonra Hayat Televizyonu ve grevlerinin 4’üncü ayını geride bırakan Akyıl işçilerinin mücadelesi üzerine söyleşi yapıldı.
Televizyon destekçilerinden Yusuf Karadaş, Hayat Televizyonu’nun emekten, halktan yana aydın sanatçıların, sendikacı ve mücadeleci Akyıl işçilerinin sesi olacağına vurgu yaptı. TESKİF Diyarbakır İrtibat Büro Sorumlusu Aziz Bürçün ise “Akşam televizyonun karşısına geçtiğimde, çocuklarımın geleceklerinin ne olacağı kaygıları taşıyorum. Hayat Televizyonu, bugün sınıfın önündeki açılım olacaktır. Desteklememiz gerekiyor” diye konuştu. Harb-İş Diyarbakır Şube Başkanı Reşit Tuşar ise “İşçi sınıfı için bir şeyler yapmalı. Herkes bu taşın kalkması için elinden geleni yapmalı” diye konuştu.
Akyıl işçisi Abdullah Akdemir, “Bugün avazım çıktığı gibi bağırmak istiyorum. Şu koşullarda sesimi duyacak kimse yok. Sessiz çoğunluğun gür sesi olmalı Hayat Televizyonu” dedi. Sevgi Altunel ise medyanın mücadelelerine sahip çıkmadığını anlatarak kanalın yaşamın kendisini anlatması gerektiğini söyledi. (Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GÜNCEL

SONRAKİ HABER

Sennur Sezer çocuklarla buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...