04 Nisan 2007 00:00

Yurt dışına açılan Doğan grubunun Sabah’ta gözü yok

Sabah’a fon tarafından el konmasının ardından Hürriyet’in de yurt dışında yeni yatırımlar yapması dikkatleri çekti.

Paylaş

Sabah’a fon tarafından el konmasının ardından Hürriyet’in de yurt dışında yeni yatırımlar yapması dikkatleri çekti. Hürriyet’in “Türk basınında küresel devrim” diye sunduğu gelişme, Hürriyet’in Rusya ve Doğu Avrupa’da basılı ve internet üzerinden seri ilancılık yapan en büyük kuruluş TME’nin yüzde 67.3’ünü almasıydı. 336 milyon dolarlık bu yatırım, aynı zamanda “Türklerin bugüne kadar yurtdışında gerçekleştirdiği en büyük satın alma” olarak duyuruldu.
Hürriyet’in genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök ise, yazısında hem bu gelişmeyi haber verdi, hem de Sabah’ı satın alma ihalesine Doğan grubunun girmeyeceğini açıkladı.
Altaylı rakiplere meydan okudu
Sabah’ın yazarlarının dünkü gündemi de bu el koyma olayıydı. Genel yayın yönetmeni Fatih Altaylı eski üslubunu koruyarak rakiplerine şöyle meydan okudu: “Sabah’a el konulmasını şampanya ile kutlayan rakiplerimiz “müsterih” olmasın. Biz buradayız. Medyayı onlara bırakmayacağız. Aynen dün olduğu gibi.”
Altaylı’nın eski patronu Turgay Ciner’e sahip çıkması da dikkat çekti. TMSF yönetimine yakın durmak yerine onlara şartlar ileri süren Altaylı yazısında “gönlümüzün istediği gibi Ciner haklı çıkarsa” gibi bir ifade kullanmaktan kaçınmadı.
Gazetenin başyazarı Mehmet Barlas’ın hedefi de “rakipler” oldu: “Eğer Sabah’ın bu dönemde rekabet ortamından çekildiğini düşünenler varsa yanılıyorlar. Sabah’ı 28 Şubat döneminde düştüğü çukurdan çıkartıp bugünkü zirvelere taşıyan kadrolar hala yerlerinde.” (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Başarılara şaşırıyorum’

SONRAKİ HABER

Medya dışı işlerin zararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...