04 Nisan 2007 00:00

İşgalcilerin kaybı artıyor

Irak’taki işgal güçlerinin kayıpları, direnişin yükselen saldırıları karşısında artıyor.

Paylaş

Irak’taki işgal güçlerinin kayıpları, direnişin yükselen saldırıları karşısında artıyor.
Ülkede önceki gün direnişçilerin düzenlediği saldırılarda toplam 6 Amerikan askeri yaşamını yitirirken, dün düzenlenen saldırılarda ise 1 İngiliz askeri ile 4 Amerikan askeri yaşamını yitirdi. Amerikan ordusu söz konusu rakamlar doğrultusunda, işgalin başladığı 2003 Martı’ndan bu yana 3 bin 252 Amerikalı asker kaybetmiş oldu.
Ülkedeki kaynaklar Basra’da düzenlenen saldırıda bir İngiliz askerinin öldüğü, bir diğerinin ise yaralandığını bildirirken, 4 Amerikan askerlerinin ise Bağdat, Kerkük ve El Anbar’da uğradıkları saldırılar sonucu öldürüldüğü öğrenildi.
Yine küçük canlar sustu!
Diğer yandan Irak hükümetinin, bölgeye Saddam Hüseyin rejimi döneminde yerleştirilen Arapların geri gönderilmesi kararı almasının ardından saldırıların arttığı Kerkük kentinde düzenlenen saldırıda 8’i kız öğrenci ve biri bebek 14 kişi öldü, yaklaşık 200 kişi de yaralandı.
Başkentte Bağdat’ta sabah saatlerinde ise 4 Iraklı öldürüldü. (DIŞ HABERLER)
El Mecid’in de idamı istendi

Iraklı savcı, Saddam Hüseyin’in kuzeni “Kimyasal Ali” lakaplı Ali Hasan El Mecid ve 4 eski yetkilinin, “insanlığa karşı suç işledikleri” iddiasıyla idamını istedi. Enfal davasının önceki günkü duruşmasında Savcı Münkit El Farun, Baas’ın Kuzey Büro Komutanlığı’nı da yapan El Mecid’in yanı sıra 4 eski yetkilinin idamını istedi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Zimbabve’de genel grev

SONRAKİ HABER

‘Esir krizinin sorumlusu ABD’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...