04 Nisan 2007 00:00

Somali’de 4 günde 400 ölü!

Somali’nin başkenti Mogadişu’da devam eden şiddetli çatışmalarda ölü sayısının 400’e yaklaştığı öğrenildi.

Paylaş

Somali’nin başkenti Mogadişu’da devam eden şiddetli çatışmalarda ölü sayısının 400’e yaklaştığı öğrenildi. Ülkede İslamcı militanlarla hükümete bağlı güçler arasında çıkan çatışmalar, son 4 gündür devam ediyor. Uzmanlar, söz konusu çatışmaların “son 15 senenin en kanlı çatışmaları” olduğunu ifade ediyor.
“Yerel Elman İnsan Hakları Örgütü” ise başkentte son 4 günde çatışmalarda 381 kişinin öldüğünü, 565 kişinin yaralandığını açıkladı. Örgütün başkanı Ali Ahmed, ölen ve yaralananların çoğunluğunun sivil olduğunu ve ölü sayısının artmasından endişe edildiğini söyledi.
BM Mülteciler Yüksek Komiserliği de Mogadişu’da son 10 gün içindeki çatışmalar nedeniyle 47 bin sivilin kentten kaçtığını, şubat ve mart aylarında kenti terk edenlerin sayısının 96 bin olduğunu bildirmişti.
Somali’de halkın yoğun destek verdiği İslamcıların yükselişinden endişe eden Etiyopya, iki ay önce Somali topraklarına girmiş ve haziran ayından bu yana ülkenin kontrolünü elinde bulunduran Şeriat Mahkemeleri Birliği’ni devirmişti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

AVRUPA GERÇEĞİ

SONRAKİ HABER

İslamabad’da gergin saatler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...