04 Nisan 2007 00:00

Gündem ve Özgür Radyo’ya destek

EMEP, DTP, SDP, ESP, SODAP, TÖP, İşçi Mücadelesi, Anti-Kapitalist, 78’liler Girişimi ve İHD, basına yönelik baskıları protesto ettiler.

Paylaş

EMEP, DTP, SDP, ESP, SODAP, TÖP, İşçi Mücadelesi, Anti-Kapitalist, 78’liler Girişimi ve İHD, basına yönelik baskıları protesto ettiler.
“Özgür basın susturulamaz” pankartıyla Taksim Tramvay Durağı’nda Barış, Demokrasi ve Özgürlük Platformu Girişimi adına ortak açıklamayı okuyan Ersin Sedefoğlu; Gündem, Güncel, Azadiye Welat gazetelerinin kapatılması, Özgür Radyo çalışanlarının tehdit edilmesi ve Anadolu’nun Sesi Radyosu’nun lisansının iptal edilmesi gibi uygulamalarla basına yönelik engellemelerin devam ettiğini söyledi. Sedefoğlu, “Kürt halkına özgürce siyaset yapma hakkı tanınmıyor.
Ezilenlerin sesi susturulurken halkın haber alma hakkı engelleniyor. RTÜK, muhalif radyolara yönelik lisansları iptal etme cezaları veriyor” dedi.
“Gün saldırılara karşı mücadele etme günüdür” diyen Sedefoğlu, halkı, Güncel gazetesi, Özgür Radyo ve Anadolu’nun Sesi radyolarıyla dayanışmaya çağırdı. Kitle örgütü temsilcileri, açıklamanın ardından Gündem gazetesi ve Özgür Radyo’yu ziyaret ettiler. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Öldürülen öğretmenin 5 kız kardeşi açlık grevinde

SONRAKİ HABER

Ankara’da kapsamlı Newroz operasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...