04 Nisan 2007 00:00

Öldürülen öğretmenin 5 kız kardeşi açlık grevinde

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde kan davası nedeniyle öldürülen öğretmen Kerem Ölmez’in 5 kız kardeşi, yemek yememe eylemi yapıyor.

Paylaş

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde kan davası nedeniyle öldürülen öğretmen Kerem Ölmez’in 5 kız kardeşi, yemek yememe eylemi yapıyor.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, Çakmak ve Ölmez aileleri arasında geçen yıl Çakmak ailesinden bir kadının öldürülmesiyle başlayan kan davası, 23 Mart’ta özel bir dershanede müdür olarak görev yapan
öğretmen Kerem Ölmez’in öldürülmesiyle sonuçlandı. Ölmez’in cenazesi, cinayetten 1 gün sonra Çakmak ailesinin de yaşadığı Altınoluk köyünde toprağa verilmişti. Kerem Ölmez’in Altınoluk köyünde defnedilmesini istemeyen kız kardeşleri, açlık grevi başlattı.
Kardeşleri Kerem Ölmez’in cenazesinin Altınoluk köyünde toprağa verilmesine karşı çıktıklarını belirten Bacı Ölmez, köy mezarlığının, aralarında kan davası bulunan Çakmak ailesinin yaşadığı yere yaklaşık 20 metre uzaklıkta olduğunu söyledi.
Kardeşlerinin mezarını rahat ziyaret edemeyeceklerini, bu nedenle cenazenin ilçe merkezine nakledilmesini istediklerini anlatan Bacı Ölmez, şöyle devam etti: “Kardeşimize bir söz verdik. Naaşını, Yüksekova merkezine nakledinceye kadar yemek yememe kararı aldık.”(Hakkari/AA)
ÖNCEKİ HABER

Aynı okul, aynı yemek firması öğrenciler yine zehirlendi

SONRAKİ HABER

Gündem ve Özgür Radyo’ya destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...