04 Nisan 2007 00:00

‘Koltuktan kalk, çöplüğe bak’

Evlerinin yanı başında İzmir’in bütün çöpünün depolandığı Harmandalı halkının isyanı sürüyor. Belde halkının oluşturduğu Harmandalı Yerel Sorunlarını Çözme Komitesi dün belediye meclisi toplantısının yapıldığı Harmandalı Belediyesi önünde eylem yaptı.

Paylaş

Evlerinin yanı başında İzmir’in bütün çöpünün depolandığı Harmandalı halkının isyanı sürüyor. Belde halkının oluşturduğu Harmandalı Yerel Sorunlarını Çözme Komitesi dün belediye meclisi toplantısının yapıldığı Harmandalı Belediyesi önünde eylem yaptı. AKP’li Harmandalı Belediye Başkanı’nın eylem nedeniyle binayı terk etmesi ise belde halkı tarafından tepkiyle karşılandı. Yürüyüş sırasında depolama alanına giden çöp ve tıbbi atık kamyonlarının kortejin arkasında uzun bir kuyruk oluşturması da dikkat çekti.
Sabah saatlerinden itibaren ses aracıyla Harmandalı ve Uğur Mumcu Mahallesi’nde halka eyleme katılma çağrısı yapan komite, oluşturulan kortejlerle sokak sokak yürüyüş yaptı.
“Çöp kaderimiz değil” ve “Cezamız bitsin, çöp gitsin” yazılı pankartlar açan belde halkı taşıdıkları “Harmandalı Ümraniye olmasın” ve “Kaldırımlar yapılsın, pazaryeri kurulsun” dövizleri ile çöpün dışında birçok altyapı sorunu yaşadıklarını dile getirdi.
“İnsanca yaşamak istiyoruz” ve “Kanser olmak istemiyoruz” sloganlarıyla meclis toplantısının yapıldığı belediye binası önüne yürüyen belde halkı ‘Koltuktan kalk, çöplüğe bak” sloganıyla kendi oylarıyla seçmelerine rağmen kendilerini dışladığını belirttikleri ve eylem sırasında makamını terk eden AKP’li belediye başkanına tepki gösterdi. Eylemde belde halkı adına açıklama yapan Cebrail Sürücü, çöp dağlarının neredeyse evlerin içine kadar girdiğini belirterek, halkın sağlığını ciddi şekilde etkileyen çöp depolama alanına çöp girişinin acilen durdurularak ıslah çalışmalarının başlatılmasını istedi. Çöplükte gaz salınım bacalarının bile bulunmadığını belirten Sürücü, hiçbir önlem alınmadan vahşice depolanan çöpün, çok yakında Ümraniye’de yaşanan patlama benzeri felaketlerin olmasından endişelendiklerini aktardı.
Öte yandan çöp depolama alanının dışında birçok altyapı sorunu ile boğuştuklarını söyleyen belde sakinleri, bölgeye pazaryeri kurulmasını, yoğun bir şekilde bulunan baz istasyonlarının kaldırılmasını, atıksu ve kanalizasyon sistemlerinin yapılmasını ve beldeye bir sağlık ocağı kurulmasını istediler. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Köprü ve otoyol zammına iptal

SONRAKİ HABER

Bayramları da ranta çevirdiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...