05 Nisan 2007 00:00

Sokaklarda erken bahar sevinci

Rusya'nın başkenti Moskova, tarihinin en sıcak mart ayını yaşarken Moskovalılar da parklara hücum etti.

Paylaş

Rusya'nın başkenti Moskova, tarihinin en sıcak mart ayını yaşarken Moskovalılar da parklara hücum etti. Moskova'da bu ay başındaki karlı sokaklar ve sıfırın altında hava sıcaklığı,
son bir hafta içinde yerini 17 derece sıcaklığa bırakınca sokaklar, kalın kürklerini atıp mini etekler ve kısa kollu tişörtler giymiş insanlarla doldu. Sıcak havalar yüzünden parklara akın eden gençler de saatlerce paten kayıp daha önce mart ayında yaşamadıkları güneşli ve sıcak havanın tadını çıkarıyor. Moskova Meteoroloji Bürosu’ndan yapılan açıklamada, hava sıcaklığının 18 dereceyle rekor kırdığını belirtti. Kentte, hafta içi olmasına rağmen yeşil alanlar ve parklar insanlarla dolarken gençlerin kent merkezinde bulunan Zafer Parkı’ndaki paten gösterisi, ziyaretçilerin büyük ilgisiyle karşılandı. Zafer Parkı’nda paten kayan Yulya ve Lena adındaki genç kızlar, Moskova'da mart ayında böyle bir havayı daha önce görmediklerini belirterek "Hava çok sıcak geçiyor. Biz bu havada ne okula gitmeyi, ne de ders çalışmayı istiyoruz. Parka gelerek arkadaşlarımızla 'Skateboard' yarışı yapıyoruz" dedi. Moskova'ya sıcak havalar yüzünden kış da çok geç gelmiş, hayvanat bahçesindeki ayılar kış uykusuna yatamamıştı.
Çimenlerde güneşlenenler
Küresel ısınmanın iklime olumsuz etkisi Fransa’da da hava sıcaklıklarını mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla görüldü. Fransa’nın başkenti Paris’te de hava sıcaklığının 17 dereceye çıkması üzerine, insanlar parklara ve bahçelere akın etti. Baharın renklerini, şehrin değişik yerlerinde daha şimdiden açan çiçeklerde görmek mümkün. Dünyanın turistler tarafından en çok ziyaret edilen kenti Paris’te, turistik ve tarihi binaların önünde güneşlenen yerli ve yabancı tatilciler ilginç görüntüler oluşturuyor. (TOPLUM YAŞAM)
ÖNCEKİ HABER

Uçma hayali çok tuzlu!

SONRAKİ HABER

Bebeklikte demir zekayı geliştirir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...