05 Nisan 2007 00:00

Emekli, ‘sendikama dokunma’ dedi

Emekli-Sen üye ve yöneticileri, basın açıklaması yapıp, bildiri dağıtarak, kapatılmak istenen sendikalarına sahip çıktı, “sendikama dokunma” dediler.

Paylaş

Emekli-Sen üye ve yöneticileri, basın açıklaması yapıp, bildiri dağıtarak, kapatılmak istenen sendikalarına sahip çıktı, “sendikama dokunma” dediler.
Kızılay Gima önünde toplanan Emekli-Sen’liler, “sendika hakkımız engellenemez”, “Yaşasın örgütlü gücümüz” sloganları ile sendikalarına sahip çıktılar.
Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, Anayasa’nın 90’ıncı maddesi ve Türkiye’nin altına imza attığı uluslararası anlaşma ve sözleşmelerin emeklilerin de sendika kurmalarını öngörmesine rağmen, sendikalarının kapatılmak istenmesini eleştirdi. Yargıtay 4’üncü Hukuk Dairesi’nin kararına karşı, karar düzeltme talebinde bulunduklarını, mahkeme sürecine kadar da eylem ve etkinliklerle sendikalarına sahip çıkacaklarını kaydeden Beysülen, 5 Nisan’da (bugün) İstanbul’da, 12 Nisan’da Lüleburgaz’da, 25 Nisan’da Gaziantep’de yürüyüş ve basın açıklamaları yapacakların8ı duyurdu. Karar düzeltme taleplerinin 4’üncü Hukuk Dairesi’nde görüşüldüğü gün de tüm şube ve temsilciliklerinden faks çekme eylemi yapacaklarını, davanın Ankara 17’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’ne geri gelmesi halinde ise binlerce emekli ile Ankara Adliyesi önünde olacaklarını belirten Beysülen, hukukçuların bu yanlışı düzelterek, Türkiye’yi ayıplı demokrasiden kurtaracaklarına inancını dile getirdi.
Tüm milletvekillerine mektup gönderdiklerini, tek bir milletvekilinin kendilerini aradığını aktaran Beysülen, Meclis’e statü yasasının çıkarılması çağrısı yaptı.
Açıklamanın ardından emekliler, “sendikama dokunma” başlıklı bildiriyi Kızılay ve Sıhhıye’de dağıtarak, Ankaralıdan destek istediler. (Ankara/EVRENSEL)
Emekli-Sen, Sincan’da şube açtı

DİSK’e bağlı Emekli Sen’in 5 No’lu Şubesi (Sincan, Etimesgut), Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen ile Eğitim Sen, EMEP, ÖDP, CHP, SHP temsilcilerinin de katılımıyla Sincan’da açıldı.
Önceki gün gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, yönetenlerin toplumun örgütsüzlüğünden faydalanarak, emeklilerin de örgütlenme çabalarını engellemeye çalıştığını ifade etti. Beysülen, Gaziantep’te üyelerinin çalışma belgesi olmadığı için sendikalarına kapatma davası açıldığını belirterek emeklilerin örgütlenmesinin engellenemediğini kaydetti. Türkiye’de 8 milyon emekli olduğunu ve sadece 40 bininin örgütlenmiş durumda olduğuna dikkat çeken Beysülen, tüm emeklileri Emekli-Sen’de örgütlenmeye çağırdı. Beysülen, genel seçimlerde sol partilerin ve emekçilerin birleşmesi gerektiğini söyledi.
ÖNCEKİ HABER

‘Otoyol zammı iptal kararı uygulansın’

SONRAKİ HABER

Fiş tarihe karıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...