05 Nisan 2007 00:00

Amara Yürüyüşü’ne asker müdahale etti

Abdullah Öcalan’ın sağlık durumuna dikkat çekmek için doğduğu Ömerli köyüne gitmek isteyen gruba askerler, “Af yok” sloganı atarak müdahale etti.

Paylaş

Abdullah Öcalan’ın sağlık durumuna dikkat çekmek için doğduğu Ömerli köyüne gitmek isteyen gruba askerler, “Af yok” sloganı atarak müdahale etti. Müdahale esnasında çok sayıda kişi yaralanırken ikisinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Ömerli’ye 20 kilometre uzaklıkta askerler tarafından durdurulan kalabalığın, köye girmesine izin verilmedi. Grup, köye sadece heyetin girmesine izin verilmesi üzerine barikatı yararak, yürümek istedi. Bunun üzerine askerler gaz bombaları, plastik mermiler ve taşlarla müdahale etti. Havaya ateş açılırken binlerce kişi ile asker ve özel timler arasında çatışma çıktı. İki noktada yaşanan çatışma bir süre sonra durdu, askerler ve kalabalık karşılıklı olarak beklemeye başladı. Olay yerine takviye birlikler ve panzerler sevk edildi. Olaylar sonrası açıklama yapan DTP İl Başkanı İbrahim Binici, “Devlet bugün 10 bin kişilik yığınağını buraya yığarak, bizi korkutmaya çalışıyor. Ancak 100 binde olsa bu halk korkmayacaktır” dedi.
TUHAD-FED adına konuşan Nazım Hikmet Akşahin de, demokratik eylemin terörize edilmeye çalışıldığını söyledi. Akşahin, bağımsız bir heyetin Öcalan’ı muayene etmesini istedi. Açıklamanın ardından kitle, illerine hareket etti. (Şanlıurfa/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

‘Can güvenliğimden kaygı duyuyorum’

SONRAKİ HABER

DTP’den baskılara karşı ‘duyarlılık’ çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...