05 Nisan 2007 00:00

‘Can güvenliğimden kaygı duyuyorum’

Avukatların yaptığı itiraz üzerine tutuklu bulunduğu Van F Tipi Cezaevi’nden tahliye edilen Umut Kitabevi’nin sahibi Seferi Yılmaz, can güvenliğinden kaygı duyduğunu söyledi.

Paylaş

Avukatların yaptığı itiraz üzerine tutuklu bulunduğu Van F Tipi Cezaevi’nden tahliye edilen Umut Kitabevi’nin sahibi Seferi Yılmaz, can güvenliğinden kaygı duyduğunu söyledi.
Bir itirafçının verdiği ifadeler doğrultusunda “örgüt üyesi olabileceği” gerekçesiyle Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan ve astsubaylar Ali Kaya, Özcan İldeniz ile itirafçı Veysel Ateş tarafından bombalanan Şemdinli’deki Umut Kitabevi’nin sahibi Seferi Yılmaz, avukatlarının itirazı üzerine önceki akşam tahliye edildi. Van F Tipi Cezaevi’nde 10 ay tutuklu kalan Yılmaz, akrabaları ve avukatı Murat Timur tarafından karşılandı.
Koruma talebi reddedildi
Çıkışta DİHA’ya açıklamada bulunan Yılmaz, haksız bir itham nedeniyle tutuklandığını söyledi. 9 Kasım 2005 tarihinde karanlık bir yapılanmayı ortaya çıkardıklarını belirten Yılmaz, “Kitabevinin bombalanmasının ardından ortaya çıkan belgelere de dayanarak, biz 6 kişi İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak koruma talebinde bulunduk. Ancak 6 ay sonra bana gelen belgede örgüt ismini açık yazmam istendi. Ben de olayda çıkan belgeleri dosya halinde sundum. Daha sonra başvurumuzun reddedildiğini duydum. Her Şemdinli sakini gibi halen can güvenliği kaygısını taşımaktayım” diye konuştu. (Van/DİHA)
Erdoğan Altan - Sıddık Güler
ÖNCEKİ HABER

Barış Anneleri’nin eyleminde gözaltı

SONRAKİ HABER

Amara Yürüyüşü’ne asker müdahale etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...