05 Nisan 2007 00:00

Bir üyemizi kaybettik

15 yıl çalıştığım Süreyya Yalçın İlköğretim Ökulu’nda iki yıl birlikte çalıştığım Hüseyin Cebe’yi kaybetmenin üzüntüsü içindeyim.

Paylaş

15 yıl çalıştığım Süreyya Yalçın İlköğretim Ökulu’nda iki yıl birlikte çalıştığım Hüseyin Cebe’yi kaybetmenin üzüntüsü içindeyim.
Son dönemlerde gelişen ve yükselen gerici, şoven dalga ve onun sokağa, okula hayatına ve yaşamın her alanına giren ve taban bulan yeni kadrolarını yaratan ve cesaretlendiren gelişmeler kendi gibi düşünmeyen ve kendi gibi inanmayan insanlara yaşam hakkı tanımayan bildik zihniyetten beslenen katil ruhlu bir tetikçi arkadaşımızı öğrencilerinin gözleri önünde katletti.
Eğitim öğretim kurumlarındaki gerici kadrolaşma AKP döneminde hat safhaya vardı ve meyvelerini de vermeye başladı. Diğer yandan eğitim politikalarının toplumu getirmiş olduğu yerin fotoğrafıdır bu cinayet.
Bu tetiği çeken elden öte çektiren zihniyet bir emekliden de katil yaratabildiğinin resmidir. Okullarda, işyerlerinde bir kültürü, yaşam biçimini dayatan ve çizilen çerçevede yaşayacaksın diyen anlayış, kendinden olmayanı ötekileştiren ve yargılayan, cezalandıran bir iklimde yetişen insanlar çocuk yaşta da emeklilik çağında da cinayet işleyebiliyor.
İnsanların din, dil, ırk ve siyasal ayrım üzerinden bölüp birbirine düşürme, yapay ayrılıkları üretme kimin işine geliyor?
Çalışanlar, üretenler, halk kendi talepleri üzerinden bir araya geldiğinde, yapay ayrılıkları bir kenara itip dayanışma,yardımlaşma, paylaşma duygusu ile hareket edip hayatı birlikte ördükçe; yapay,ayrımcı,ötekileştiren soğuk iklim sıcak bir ortama; eşit,özgür birlikte, bir arada, dayanışarak, şiddet kültürü yerine demokrasi kültürü gelişecektir. Bu da ülkemize geleceğimize sahip çıkmakla olur.
Eğitim Sen Gebze Şube Başkanı
Orhan Kaya (KOCAELİ)
ÖNCEKİ HABER

Sahnede ölümü erteledi

SONRAKİ HABER

Farklılıkları görebilmek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...