06 Nisan 2007 00:00

Gazetesini kapattıran yayın yönetmeni

Kapatılan Gözcü gazetesinin genel yayın yönetmeni Rahmi Turan, ani kapatma kararına şöyle açıklık getirdi: “Gözcü zarardaydı, o yüzden kapandı. Suçlanacak biri varsa o da benim!”

Paylaş

Kapatılan Gözcü gazetesinin genel yayın yönetmeni Rahmi Turan, ani kapatma kararına şöyle açıklık getirdi: “Gözcü zarardaydı, o yüzden kapandı. Suçlanacak biri varsa o da benim!”
Çok az sayıda çalışanla, muhabirsiz, grubun haber havuzundan yayınlanan 100 bin tirajlı bir gazetenin nasıl zarar edebileceği konusuna açıklık getirmeyen Turan, kapatma kararını Hürriyet’e verdiği röportajda açıkladı: “Gözcü’nün kapatılmasını ilk ben teklif ettim. Geçen yılın ağustos ayıydı. Bodrum’da Sayın Aydın Doğan’la bir yemek yedik ve bu arada iş konularını konuştuk. Ben, “Aydın Bey, Gözcü’yü kapatsak iyi olacak” dedim. Aydın Bey ise “Dur bakalım hele... Acele etme” dedi. Daha sonra yılbaşına doğru da böyle bir konuşma oldu. Sayın Vuslat Doğan Sabancı’nın önerisini Aydın Bey yine kabul etmedi. Yani kapatma fikri aylarca önce ortaya atıldı.”
Hürriyet’e geçen Turan, Yunanistan maçını baskı saati nedeniyle veremedikten sonra arayan okurların küfür ettiğini, “Yunan tohumu” dediğini üzülerek anlattı. Topbaş’ı suçlayan haberin Hilton için izin almaya çalışan Aydın Doğan’ı zorda bıraktığı ve Gözcü’nün bu nedenle kapatıldığı iddiasına değinen Turan, iddiaya yanıt vermedi ama ortaya atanları suçladı: “Bunlar deli saçması gibi bir şey... O kadar abuk sabuk ki aslında konuşmaya değmez. Fakat madem sordunuz söyleyeyim. Onu yazan kişiler, bunu kuyruk acısı nedeniyle yapıyor. Eski günlerde Doğan Grubu’nda çalışan kişilerdi bunlar... Çeşitli nedenlerle gruptan ayrılmak zorunda kalınca kin kusmaya başladılar. Ellerindeki gazeteyi kişisel çıkarları için kullanıyorlar. Üstelik bunlar eski günlerde benim yardım ettiğim insanlar. Onları sadece ayıplıyorum... Gözcü kapandı diye sevinmelerini de ayıplıyorum. Kendilerini küçük düşürüyorlar..” (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Sessiz açılış

SONRAKİ HABER

Mucidimiz de yarışmadan çıkacak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...