06 Nisan 2007 00:00

İstanbul: Susuyoruz, lütfen dinle!

İstanbul Şehir Tiyatroları sanatçıları ve ti-yatro meslek odaları, seyircileriyle birlikte yıkılması söz konusu olan Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nin önünde ti-yatrolarını savundu.

Paylaş

İstanbul Şehir Tiyatroları sanatçıları ve ti-yatro meslek odaları, seyircileriyle birlikte yıkılması söz konusu olan Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nin önünde ti-yatrolarını savundu. Muhsin Ertuğrul maskesi takarak eylem süresince sessiz kalan sanatçılar şu çığlığı yükselttiler: “İstanbul: Susuyoruz, lütfen dinle!”
Kader değildir
Şehir Tiyatroları’ndan emekli tiyatro sanatçısı Erol Keskin, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nin, kentin merkezinde yer alan “çok amaçlı virüs”ten sakındıkları tek tiyatro binaları olduğunu söyledi. Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nin bütünlüğü bozulmadan korunması gerektiğini ifade eden Keskin, “Zinhar yıkılmamalı, başka işlevlere iliştirilmemelidir” dedi. “2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti olmaya hazırlanan, hazırlanması gereken İstanbul kentinin, tiyatro binası sayısına ilişkin üzücü yoksulluğu kader değildir” diyen Keskin şöyle konuştu: “Şehir Tiyatrosu, kent merkezinde, tarihine ve statüsüne yaraşır bir tiyatro binası kompleksine bir an önce kavuşturulmalı, bununla yetinilmemeli; İstanbul kenti tiyatro, opera binaları, konser salonları ile donatılmalıdır.”
Sessiz eylemin bir matem suskunluğu olmadığını vurgulayan Orhan Alkaya, Türkiye’nin layık olduğu sanat ortamını yitirmeyeceğini dile getirdi.
Sanatçılar, yıkılmak istenen tiyatro binalarını savunmaya devam edeceklerini bildirdi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sanat hayata çağırıyor

SONRAKİ HABER

Potada haftanın programı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...