06 Nisan 2007 00:00

Solomon Adaları’nda salgın tehdidi

Büyük Okyanus’ta meydana gelen 8 şiddetindeki depremi takiben Solomon Adaları’nı vuran tsunamiden kurtulmayı başaranların, şimdi de salgın hastalık tehdidiyle karşı karşıya oldukları öğrenildi

Paylaş

Büyük Okyanus’ta meydana gelen 8 şiddetindeki depremi takiben Solomon Adaları’nı vuran tsunamiden kurtulmayı başaranların, şimdi de salgın hastalık tehdidiyle karşı karşıya oldukları öğrenildi.
Adalar’daki uluslararası kuruluşlar, insani yardım ve yeniden inşa çalışmalarının “kaos” içinde devam ettiğini ifade ederken kaynakların ise oldukça sınırlı olduğunu belirttiler.
Dev dalgalardan en çok etkilenen kıyı şeridi bölgelerine araç ve eleman eksikliği nedeniyle acil kaynakların ulaştırılamadığı ifade edilirken yetkililer, ölü sayısının ise 34’e ulaştığını bildirdiler.
Ölü sayısı artabilir
Ulusal Felaket Konseyi, önümüzdeki günlerde ölü sayısının daha çok artabileceğini belirterek “Halen binlerce kişi kayıp ve bu kişilerin akıbeti hakkında resmi bilgi yok” açıklamasını yaptı.
Felaketten en çok etkilenen bölgeler arasında bulunan Gizo’daki Uluslararası Kızılhaç Örgütü Yetkilisi Jonathan Taisia, daha çok kaynağa ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Birçok bölgede kıtlık baş gösterdi. İlaç eksikliği salgın hastalıkları tetikliyor. Kaynaklarımız oldukça sınırlı, daha büyük araçlara ihtiyacımız var” dedi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

İran’ın verdiği ders

SONRAKİ HABER

Ukrayna’da kriz tırmanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...