06 Nisan 2007 00:00

Deri-İş yöneticileri gözaltına alındı

Deri-İş Tuzla Şube yöneticileri gözaltına alındı. Direnişte olan Alkoç Deri işçilerini önceki akşam ziyaret eden sendika yöneticileri, saat 18.00 civarında işyeri önünden ayrıldılar.

Paylaş

Deri-İş Tuzla Şube yöneticileri gözaltına alındı. Direnişte olan Alkoç Deri işçilerini önceki akşam ziyaret eden sendika yöneticileri, saat 18.00 civarında işyeri önünden ayrıldılar. Alkoç Deri’de hâlâ çalışan bir işçinin Kolaşlı Mahallesi’nde bir kavgaya karışması üzerine Şube Başkanı Binali Tay karakola çağrıldı. Karakolda 2.5 saat süren ifadenin ardından serbest bırakılan Tay, dün sabah da şube yöneticilerinden Zülfü Algören, Bayram Atşeoğlu ve Rafet Şen’in gözaltına alındığını ifade etti. Bunun, patronun bir oyunu olduğunu belirten Tay, bir komploya kurban edilmek istendiklerini kaydetti. Yaşanan olay üzerine dün Alkoç Deri önünde toplanan 400 işçi, “Sendika hakkımız engellenemez”, “Şalter inecek, üretim duracak, toplusözleşme bitecek”, “Toplusözleşme hakkımız, grev silahımız” sloganları attılar.
Burada işçilere açıklama yapan Binali Tay, iftiranın toplusözleşme dönemine denk gelmesinin tesadüf olmadığını belirterek işçilerden toplusözleşmeye ve sendikalarına sahip çıkmalarını istedi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Emekli sendikasını istiyor

SONRAKİ HABER

İşçi ve memurlar alanlarda olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...