06 Nisan 2007 00:00

İşten atılan işçiler öfkeli: Kevser’e kim dur diyecek?

TÜMTİS’e üye oldukları için işten çıkarılan 52 belediye otobüs şoförünün direnişi bir aydır sürüyor. Balıklı Parkı’nda dün toplanan işçiler, Kevser Turizm patronunu protesto ettiler.

Paylaş

TÜMTİS’e üye oldukları için işten çıkarılan 52 belediye otobüs şoförünün direnişi bir aydır sürüyor. Balıklı Parkı’nda dün toplanan işçiler, Kevser Turizm patronunu protesto ettiler.
Eylemde konuşan TÜMTİS Genel Merkez Yöneticisi Muharrem Yıldırım, işten atılan işçilerin sendikadan istifa etmedikleri için işten atıldıklarını belirterek “Sendikalı olmak Anayasal haktır. Anayasa ihlal edildiği gibi belediye ile imzalanan ihale sözleşmesi de ihlal ediliyor. Çıkarılan işçilerin aylarca sigortaları ödenmediği gibi onların yerine işe alınan yeni işçilerin de sigortası yatırılmıyor” diye konuştu.
Belediyeden otobüsleri işletme hakkını 10 yıllığına kiralayan Kevser Turizm’in patronu Hasan Kalkan’ın, basına yaptığı açıklamalarda ‘Toplu taşımada sendika olmaz’ ifadelerini kullandığını hatırlatan Yıldırm, “Bu emek ve sendika düşmanlığı değil midir? Sen kim oluyorsun da ülkenin her ilinde sendika varken kendini yasaların üzerinde görüyorsun? Bu hakkı nereden alıyorsun?” diye sordu. Başta Belediye Başkanı Asım Güzelbey olmak üzere tüm yetkililerin, Kevser Turizm patronlarının kendilerini yasaların üstünde gören bu kanunsuz davranışlarına müdahalede bulunmasını isteyen Yıldırım, “Bir aydır otobüs işletmelerinde süren direnişimiz bundan sonra 52 arkadaşımız işe alınıncaya kadar Balıklı’da sürecektir. Tüm sendikaları, meslek odalarını, siyasi partileri ve Gaziantep halkını bu mücadeleye destek vermeye çağırıyoruz” dedi.
Eyleme KESK ve DİSK’e bağlı sendikalar ile DTP yöneticileri de destek verdi. (Gaziantep/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Budak’a destek eylemleri yayılıyor

SONRAKİ HABER

Gülistan bir kere daha öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...