06 Nisan 2007 00:00

EMEP’ten DTP’ye destek ziyareti

DTP’ye yönelik baskıları protesto etmek için DTP Ankara İl Örgütü’nü ziyaret eden EMEP Ankara İl Başkanı Haydar Kaya, Kürt sorununda şiddet ve baskıyı temel alan politikaların terk edilerek, demokratik çözüm yönünde adım atılması gerektiğini kaydetti

Paylaş

DTP’ye yönelik baskıları protesto etmek için DTP Ankara İl Örgütü’nü ziyaret eden EMEP Ankara İl Başkanı Haydar Kaya, Kürt sorununda şiddet ve baskıyı temel alan politikaların terk edilerek, demokratik çözüm yönünde adım atılması gerektiğini kaydetti. Özellikle Newroz sonrasında DTP’ye yönelik baskıların artığını belirten Kaya, bu baskılardan gazetelerin de payını aldığını ve art arda kapatma cezaları verildiğini ifade etti. Newroz’un diğer bölgelere göre daha sakin geçtiği Ankara’da da baskı ve gözaltıların yoğunlaştığını söyleyen Kaya, bu durumun kabul edilemez olduğunu bildirdi. Yaşananların düşünce özgürlüğüne de darbe olduğunu vurgulayan Kaya, Kürt sorununu daha fazla çözümsüzlüğe iten politikaların terk edilerek Kürtlerin ve Türklerin eşit bir şekilde yaşayacağı bir ülke için adımların atılması gerektiğini kaydetti.
DTP Ankara İl Başkan Yardımcısı Fevzi Kara da her gün gözaltılar ve baskılar yaşandığını belirterek, bu süreçte DTP’yi ilk olarak EMEP’in ziyaret ettiğini söyledi. Kara, “EMEP’li dostlarımızla baskılara karşı birlikte neler yapabileceğimizi konuşacağız” dedi. Kaya ve EMEP İl Yöneticisi Veli Doğan daha sonra, DTP il yöneticileriyle baskılara karşı neler yapılabileceğini görüştüler. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

13 kişi hakkında tutuklama istendi

SONRAKİ HABER

Budak’a destek eylemleri yayılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...