06 Nisan 2007 00:00

Hukuk öğrencisine hukuksuz uygulama

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Hukuk Fakültesi öğrencisi Günay Dağ, hukuki dayanağı olmayan bir soruşturma sonucunda eğitim hakkından mahrum edildi.

Paylaş

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Hukuk Fakültesi öğrencisi Günay Dağ, hukuki dayanağı olmayan bir soruşturma sonucunda eğitim hakkından mahrum edildi.
Hakkında hiçbir kanıt ve tanık olmamasına rağmen İÜ Rektörlüğü tarafından üniversiteden atıldığını belirten Dağ, dün saat 13.00’te Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi.
İÜ Rektörlüğü’nün 8 Kasım 2006 tarihinde güvenlik görevlisi Tunahan Furuncu’nun darp edilmesi iddiasıyla kendisine soruşturma açtığını ifade eden Dağ “Olayın gerçekleştiği saatte İş Bankası Unkapanı Şubesi’nden para çektiğim birden fazla tanık beyanı ve ATM ile banka güvenlik kamerası kayıtlarıyla ispatlanıyor” diye konuştu. 16 Kasım 2006 tarihinde rektörlükten izinli kulüp afişi asarken güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradığını, olay sonucu hakkında güvenlik görevlilerini darp ve tehditten soruşturma açıldığını ifade eden Dağ, iki olayın soruşturma dosyalarının birleştirildiğini ve soruşturma sonucunda YÖK’ten atılma kararı verildiğini söyledi. Güvenlik kameralarında kendisine saldırıldığı belli olmasına rağmen, polis ve rektörlükçe uygulanan senaryo sonucu üniversiteden atıldığını vurgulayan Dağ, Yunanistan’da bulunduğu 14 Aralık 2006 tarihinde de “üniversitede kavgayı yönlendirmekten” hakkında soruşturma hazırlandığını belirtti.
Dağ, İÜ Rektörü Mesut Parlak’ın da yaptığı açıklama ile üniversiteden atılma gerekçesini saklamaya çalıştığını söyledi.
ÖNCEKİ HABER

GÜNLÜK

SONRAKİ HABER

Asistanlar buluşuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...