07 Nisan 2007 00:00

Öldürülen gazeteciler anıldı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, Türkiye’de ilk basın şehidi Hasan Fehmi’den bu yana 62 meslektaşlarının kurşunlara hedef olarak yaşamını yitirmesine tanık olduklarını bildirdi.

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, Türkiye’de ilk basın şehidi Hasan Fehmi’den bu yana 62 meslektaşlarının kurşunlara hedef olarak yaşamını yitirmesine tanık olduklarını bildirdi. “Öldürülen Gazeteciler Günü” dolayısıyla ilk basın şehidi Serbesti Gazetesi Başyazarı Hasan Fehmi’nin Divanyolu’nda II. Mahmut Türbesi’ndeki kabri başında tören düzenlendi.
Burada konuşma yapan Erinç, “Türkiye’de Hasan Fehmi Bey’den bu yana 62 meslektaşımızın kurşunlara hedef olarak yaşamlarını yitirmelerine tanık olduk. Bu Türk gazetecilerinin acı bir serüveni olarak basın tarihimizde yerini almış bulunuyor” dedi. “Kimilerinin tetikçileri bulunamadığı gibi bulunduklarında da arkalarındaki güçler ortaya çıkarılmamıştır. Siyaset bu konuda her zaman ayak sürüme yolunu tercih etmiştir” diyen Erinç, öldürülen son gazeteci Hrant Dink’in sadece tetikçilerin değil, arkasındaki güçlerin de yakalanması gerektiğini yineledi.
Törenin ardından, yeniden düzenlenen Basın Müzesi hizmete açıldı. (İstanbul/AA)
ÖNCEKİ HABER

F.Bahçe Kayseri’de

SONRAKİ HABER

Rektörler medyatik oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...