07 Nisan 2007 00:00

Pelosi günah çıkardı

ABD Temsilciler Meclisinin Demokrat Partili Başkanı Nancy Pelosi, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile tartışma yaratan görüşmesini savundu.

Paylaş

ABD Temsilciler Meclisinin Demokrat Partili Başkanı Nancy Pelosi, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile tartışma yaratan görüşmesini savundu.
Ortadoğu ülkelerini kapsayan gezisinde Esad ile görüşen Pelosi ve beraberindeki heyet tarafından yapılan yazılı açıklamada, ziyaretin “Amerikan terörle mücadele ve barış arayışı siyaseti çerçevesine dahil olduğu” belirtildi.
Esad’a “terörü desteklemeye son vermesi halinde bölgeyi barışa götürebileceğinin” söylendiği kaydedilen açıklamada, amaçlarının “bölgedeki olayların ABD’nin ulusal güvenliğine etkilerini ölçmek” olduğu ifade edildi.
Açıklamada, “ABD’nin terörle mücadele, kitle imha silahlarının yayılmasına son verme ve barış arayışına bağlılık konusunda, bu heyet, Kongre ve Başkan George Bush arasında görüş ayrılıkları bulunmamaktadır” denildi.
ABD Başkanı George Bush, Pelosi’nin ziyaretini şahsen eleştirmiş ve ziyaretin Esad’ın tecrit edilmesi yönündeki çabaları baltalayan “çelişkili mesajlar verdiğini” söylemişti. ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney ise, Pelosi’nin Suriye ziyaretini “biçimsiz” olarak ve Temsilciler Meclisi Başkanı’nı “acemice iş yapmakla” suçladı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Hamas-El Fetih gerginliği sürüyor

SONRAKİ HABER

Irak’ta yine kamyonlu saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...