07 Nisan 2007 00:00

Valiyi istifaya çağırdılar

Eğitim Sen Tunceli Şube Başkanı Hanifi Bekmezci, Kütahya’nın Şaphane ilçesine sürgün edildi.

Paylaş

Eğitim Sen Tunceli Şube Başkanı Hanifi Bekmezci, Kütahya’nın Şaphane ilçesine sürgün edildi. Sürgün kararını protesto eden yüzlerce kişi, yaptıkları yürüyüşle sürgünün sorumlusu olarak gördükleri Tunceli Valisi’ni istifaya çağırdı.
Bekmezci hakkında daha önce de sürgün kararı verilmiş ama bu karar durdurulmuştu. Tunceli Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü ikinci kez sürgün kararı çıkardı. Bu karara tepki gösteren eğitim emekçileri, Eğitim Sen şube binası önünde toplanarak Sanat Sokağı’na, ardında da yeraltı çarşısına yürüdüler. Sık sık “Vali istifa”, “Baskılar, sürgünler bizi yıldırımaz” sloganı atan emekçiler, burada oturma eylemi gerçekleştirdi. Siyasi parti ve kitle örgütlerinin destek verdiği eylemde konuşan Şube Yönetici Erkan Eslek, valinin görev yaptığı süre içerisinde 40’a yakın kamu emekçisinin sürgün edildiğini söyledi. Eslek, “Bu ilin valisi başta olmak üzere, bu zulüm saltanatından yana olan, halka eziyet edenler bu kenti bir an önce terk etmelidir” diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından, eyleme katılanlar Milli Eğitim Bakanlığı’na faks çekerek sürgün kararının geri alınmasını istedi. (Tunceli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Eğitim emekçilerinin miting günü

SONRAKİ HABER

Memurların atılması ILO’ya taşınıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...