07 Nisan 2007 00:00

Eğitim emekçilerinin miting günü

Eğitim Sen üyesi eğitim emekçileri bugün 6 bölgede “İnsanca Yaşam Demokratik Türkiye” mitingleri düzenleyecek.

Paylaş

Eğitim Sen üyesi eğitim emekçileri bugün 6 bölgede “İnsanca Yaşam Demokratik Türkiye” mitingleri düzenleyecek. DİSK ve KESK’e bağlı sendikaların yanı sıra emekten yana siyasi parti ve kitle örgütlerinin de destek vereceği eylemlerde, işçi ve emekçiler taleplerini bir kez daha dile getirecekler.
Ankara’da saat 13.30’da Tren Garı önünde toplanacak olan emekçiler, Sıhhiye Meydanı’na yürüyecekler. İzmir’de ise aynı saatte Bornova Stadı’ndan Bornova Cumhuriyet Alanı’na yürünecek. Adana’da ise saat 13.00’te Mimar Sinan Açıkhava Tiyatrosu önünde toplanılacak. Miting alanı ise Uğur Mumcu Meydanı. Diyarbakır’da saat 12.00’de Eski Hal’de toplanacak olan emekçiler, İstasyon Meydanı’nda miting yapacak. Trabzon’da saat 13.00’te Cumhuriyet Caddesi TEDAŞ önünde bir araya gelecek olan emekçiler, Atatürk Alanı’na yürüyecek. Van’da ise saat 12.00’de Musa Anter Parkı’nda toplanılacak ve Belediye Garajı’nda miting yapılacak. İstanbul’da ise miting yarın yapılacak. Carrefour Tepe Natilius’ta saat 14.00’te toplanacak olan emekçiler, Kadıköy İskele Meydanı’na yürüyerek miting gerçekleştirecek.
Talepler
Mitingde parasız, bilimsel ve herkese eşit eğitim hakkını savunacak olan eğitim emekçilerinin talepleri şöyle: “Kadrolaşmaya son verilmesi. Sözleşmeli çalışanların kadroya alınması. Ek ders ücretini gasp eden genelgenin geri çekilmesi. Baskıcı uygulamaların son bulması. Okullarda şiddet, uyuşturucu kullanımı gibi olaylara karşı acil önlem alınması. Promosyon paralarının eğitim emekçilerine ödenmesi. Konut Edindirme Fonu’nda biriken paraların reel faiz üzerinden hak sahiplerine ödenmesi.”
Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa dün düzenlediği basın açıklamasıyla emekten yana tüm kesimleri düzenleyecekleri mitinge katılmaya çağırdı. 1 Mayıs öncesinde yapılan bu eylemi çok önemsediklerini ifade eden Boğa, mitinge Türk-İş, DİSK, TMMOB ve siyasi partiler ile kitle örgütlerinin de katılacağını duyurdu. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)
Gebze’de toplantı

KSK MYK Üyesi Fevzi Ayber, miting çalışmaları kapsamında Eğitim Sen Gebze Şubesi’nde KESK’e bağlı şubelerin işyeri temsilcileri ile toplantı düzenledi. Toplantıda, Eğitim Sen’in ve 12 Nisan’da Yapı-Yol Sen’in gerçekleştireceği eylemlere en geniş katılımın sağlanması için çalışma yürütülmesi kararı alındı. (Gebze/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Şefleri çöplüğe sürdüler

SONRAKİ HABER

Valiyi istifaya çağırdılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...