07 Nisan 2007 00:00

Şefleri çöplüğe sürdüler

Yenimahalle Belediyesi’nde çalışan Tüm Bel-Sen Üyesi Ömer Aladağ, Hatice Deveci ve Hüseyin Bekar, Mamak Çöplüğü yanındaki, barınma ve ısınma koşullarının olmadığı, suları akmayan konteynırlara sürüldü.

Paylaş

Yenimahalle Belediyesi’nde çalışan Tüm Bel-Sen Üyesi Ömer Aladağ, Hatice Deveci ve Hüseyin Bekar, Mamak Çöplüğü yanındaki, barınma ve ısınma koşullarının olmadığı, suları akmayan konteynırlara sürüldü. Çöp arıtma tesisine gelen “araçlara yön göstermek, araçları saymak” gibi işlerle görevlendirilen şef kadrosundaki memurlar, uygulamanın, sendikalarının faaliyetlerini engelleme ve kendilerini zorla emekli olmaya zorlama amaçlı olduğunu söylediler.
Sürgünlerin Yenimahalle Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Hasan Özdemir’in isteğiyle gerçekleştiğini belirten Tüm Bel-Sen üyeleri, arkadaşlarını ziyaret ederek destek verdi.
Konteynırlar önünde bir açıklama yapan Tüm Bel-Sen Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Satı Burunucu Çalı, sürgünün kabul edilemeyeceğini söyledi. Konteynırlarda çalışma koşullarının uygun olmadığını belirten Çalı, şef kadrosundan 3 kişinin burada görevlendirilmesinin, yapılan işin maksatlı olduğunu gösterdiğini ifade etti.
Tüm Bel-Sen Yenimahalle Belediyesi İşyeri Temsilcisi Hüseyin Bekar’ın buraya daha önce de 45 günlüğüne sürgün edildiğini aktaran Çalı, yaptıkları görüşmelerle bu kararı geri aldırdıklarını hatırlattı. Aynı uygulamanın, sendikaların 15 Mayıs’ta yapacakları yetki başvurusu öncesine denk gelmesinin rastlantı olmadığını söyleyen Çalı, sürgüne karşı mücadelelerini sürdüreceklerini, hukuki süreç başlattıklarını dile getirdi.
Sürgün edilen emekçilerden Yenimahalle Belediyesi Tüm Bel-Sen İşyeri Temsilcisi Hüseyin Bekar da “Hepimiz 20-25 yıllık çalışanlarız, bu sürgünü kabul edemeyiz” dedi. Baskılara rağmen emekli olmayacaklarını dile getiren Bekar, mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Küçük Amerika’ öykünmesinin büyük sonuçları olabilir

SONRAKİ HABER

Eğitim emekçilerinin miting günü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...