07 Nisan 2007 00:00

Tek talepleri iş güvencesi

DİSK’e bağlı OLEYİS Sendikası’nda örgütlenen Körfez Öğretmenevi işçilerinin grevi 16. günü geride bıraktı.

Paylaş

DİSK’e bağlı OLEYİS Sendikası’nda örgütlenen Körfez Öğretmenevi işçilerinin grevi 16. günü geride bıraktı. İki haftayı aşkındır grevde olan işçiler, talepleri kabul edilene kadar mücadele etmekte kararlı. Asgari ücretle 5 ile 14 yıldır çalışan işçiler, ağır çalışma koşulları ve iş güvencelerinin olmaması nedeniyle sendikalaştılar.
Sendikalaşma nedeniyle ikisi işyeri temsilcisi 6 işçinin işten atıldığı Körfez Öğretmenevi’nde işveren vekillerinin grevi kırmak için türlü yönteme başvurduğunu belirten işçiler, sendikalı olarak işbaşı yapana kadar grevi sürdüreceklerini söylüyorlar.
Grevciler işten atılıyor
Tazminatsız işten atılan işyeri temsilcisi Güven Güzel’in iş akdinin feshedildiğine dair tebligat, 14 Mart’ta eline ulaşmış. Tebligatta 5 Mart’ta işten çıkarıldığı yazılı olan Güzel, 14 Mart’a kadar işyerinde çalışmaya devam etmiş. Greve çıkan işçinin işten çıkarılamayacağını belirten Güzel, “Benim işten çıkarılma sürecim tamamen hukuksuzluk örneği. İşyerimize 8 Mart’ta Çalışma Bakanlığı’ndan müfettişler geldi. Greve çıkacak işçileri isim isim belirlemek için. Müfettişlerle işyerinde gezen de bendim ve greve çıkacak işçilerin listesinde benim de ismim var; ben 8 Mart’ta işyerinde çalışıyor gözüküyorum. 14 Mart’ta, 5 Mart’ta işten çıkarıldığıma dair tebligat gönderiyorlar” diye konuştu.
OLEYİS Sendikası TİS ve Hukuk Daire Başkanı Süleyman Doğan, işveren vekillerinin grevi kırmak için içeride stajyer öğrenci çalıştırdıklarını belirtti. Konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirten Doğan, yasaları çiğnemeye devam edildiğini sözlerine ekledi. (Kocaeli/EVRENSEL)
Arzu Sarpkaya
ÖNCEKİ HABER

Öğretmenevinde taşeronlaştırma

SONRAKİ HABER

‘Küçük Amerika’ öykünmesinin büyük sonuçları olabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...